Zemřel jazzrockový hudebník a kytarista Walter Becker, spoluzakladatel formace Steely Dan

Kytarista a jazzrockový hudebník Walter Becker zemřel v neděli ve věku 67 let. Spolu s klávesistou a zpěvákem Donaldem Fagenem tvořili formaci Steely Dan. Kapela se roku 2001 dostala v Clevelandu do rokenrolové síně slávy.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové formace Steely Dan Walter Becker (vlevo) a Donald Fagen na předávání cen Grammy

Členové formace Steely Dan Walter Becker (vlevo) a Donald Fagen na předávání cen Grammy | Zdroj: Reuters

Dvojice zaznamenala období své největší slávy v 70. letech, kdy prorazila s hity jako Reelin' in the Years, Do It Again, Rikki Don't Lose That Number a Deacon Blues.

Becker a Fagen se spřátelili už za studií na newyorské Bard College na konci 60. let. V roce 1972, kdy už žili v Los Angeles, vydala dvojice své první album Can't Buy a Thrill.

Po dlouhé odmlce, která trvala od roku 1981, se dvojice znovu dala dohromady v 90. letech, aby nahrála své první studiové album po 20 letech. Deska Two Against Nature získala v roce 2000 hlavní cenu Grammy pro album roku. Kapela, která užívala prvky jazzu, rocku, funku, r&b, boogie i tradičního popu, byla v roce 2001 uvedena do rokenrolové síně slávy v Clevelandu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme