Zemřel 'francouzský Elvis Presley'. Johnnymu Hallydayovi bylo 74 let

Ve věku 74 let v pondělí v noci zemřel francouzský zpěvák a herec Johnny Hallyday. Agentuře AFP to oznámila jeho manželka. Umělec, vlastním jménem Jean-Philippe Smet, se proslavil jako interpret rockové a popové hudby v celém frankofonním světě. Podlehl rakovině plic.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Johnny Hallyday

Zpěvák Johnny Hallyday | Foto: Charles Platiau | Zdroj: Reuters

Hallyday, označovaný za francouzského Elvise Presleyho, zprávu o své nemoci zveřejnil počátkem března. Před měsícem byl hospitalizován v Paříži s dýchacími potížemi. Po šesti dnech se rozhodl nemocnici opustit.

Během kariéry trvající 57 let zpěvák vydal 100 milionů nahrávek, často notoricky známých coververzí amerických hitů opatřených francouzským textem. Stál u zrodu rock'n'rollu, k němuž se v posledních letech znovu vrátil. Na jeho koncerty chodily pravidelně desetitisíce lidí.

Muzikantský veterán se prosadil také na stříbrném plátně. Poprvé se před kamerou objevil v epizodní roli v roce 1955 ve francouzském thrilleru Ďábelské ženy. Před osmi lety slavil úspěch jako mstitel v thrilleru Vengeance (Pomsta), který natočil hongkongský režisér Johnnie To.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme