Rockový kytarista a frontman skupiny Heartbreakers Tom Petty nezemřel, jeho život visí na vlásku

Frontman skupiny Heartbreakers Tom Petty je podle posledních informací agentury Reuters stále naživu a leží v kalifornské nemocnici. Předchozí zprávy o jeho úmrtí se ukázaly jako předčasné. Podle amerických médií byl zpěvák nalezen v neděli v bezvědomí po srdeční zástavě ve svém domě v Malibu u Los Angeles. Od té chvíle byl v nemocnici napojen na přístroje. Poslední koncertní turné dokončila kapela před týdnem.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Los Angeles (Aktualizováno: 1:25 3. 10. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký rockový kytarista a zpěvák Tom Petty

Americký rockový kytarista a zpěvák Tom Petty | Zdroj: Reuters

Sérií vystoupení Pettyho skupina oslavila čtyřicáté výročí svého vzniku, od něhož si dlouhodobě udržovala svůj melodický styl ovlivněný jižanským rockem či blues.

Zemřel americký rocker Tom Petty, lídrovi kapely Heartbreakers bylo 66 let

Číst článek

Multiinstrumentalista Petty složil řadu hitových singlů, které dobyly první příčky amerických hitparád, mimo jiné Learning To Fly, Mary Jane´s Last Dance či I won´t back down.

Vedle více než desítky alb s kapelou vydal Petty rovněž trojici sólových desek a byl jedním ze členů hvězdné skupiny Traveling Wilburys. Spolu s Bobem Dylanem, Georgem Harrisonem či Royem Orbisonem v letech 1988 a 1990 složil a nahrál dvě alba.

Před týdnem završená koncertní šňůra byla ohlášená jako poslední turné Pettyho kapely. Skončit s muzikou však podle magazínu Rolling Stone nechtěl. „Potřebuju něco dělat, jinak mám sklony být doma protivný," řekl časopisu.

Původní zpráva stanice CBS, která citovala policejní sbor města Los Angles (LAPD), že zpěvák ve věku 66 let zemřel, se ukázala jako předčasná. LAPD na twitteru později oznámil, že "nemají informace o smrti zpěváka Toma Pettyho". Podle agentury Reuters server TMZ.com, který cituje nejmenované zdroje, uvedl, že Petty stále bojuje o život – jeho odchod je prý ale velice blízko.

Nikdo ze zpěvákova blízkého okolí ale neodpovídá na telefonáty, které by potvrdily jeho současný stav.

ČTK, pla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme