V Jihlavě začalo Léto s gustem. Horní část Masarykova náměstí se změnila v odpočinkové místo s hřištěm

Na jihlavském Masarykově náměstí začalo v neděli odpoledne Léto s gustem. Odpočinková akce potrvá až do konce srpna. Lidé si v centru města budou moct půjčit deskové hry, nebo si zahrát petanque a kuželky. O zpestření se postarala výtvarnice Michaela Krátká, která si říká La Papula. Na náměstí vpodvečer vytvořila velký portrét Gustava Mahlera. Lavička Václava Havla bude před kinem Dukla odhalená 21. srpna.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O zpestření se postarala výtvarnice Michaela Krátká, která si říká La Papula, na náměstí vpodvečer vytvořila velký portrét Gustava Mahlera

O zpestření se postarala výtvarnice Michaela Krátká, která si říká La Papula, na náměstí vpodvečer vytvořila velký portrét Gustava Mahlera | Foto: Libor Plíhal | Zdroj: ČTK

Všechny akce budou organizátoři připravovat ze dne na den s ohledem na aktuální hygienická opatření. Ta jsou momentálně na Jihlavsku zpřísněná a lidé musí například na hromadných akcích nosit roušky.

„Stavěli jsme ho tak, aby nás ta případná změna, pokud nebude nějaká výrazná, nezaskočila,“ uvedla radní města pro kulturu Silvie Čermákové (Žijeme Jihlavou!).

Všechno se bude odehrávat venku, podle předpokladu se tam lidé budou střídat. I festival jídla v závěru měsíce je podle radní naprogramovaný tak, aby vyhověl nynějším pravidlům hygieniků. „Je to stánková záležitost, a taková pikniková,“ dodala Čermáková.

Úvod festivalu připomíná hudebního skladatele a dirigenta Gustava Mahlera, od jehož narození uplynulo letos 7. července 160 let. V Jihlavě Mahler vyrůstal.

Výtvarnici, která v podvečer malovala jeho portrét na velké tmavé plátno, doprovázelo klarinetové kvarteto. Kvůli dešťové přeháňce ji při práci pod přístřeškem na Masarykově náměstí sledovaly menší hloučky lidí.

Obraz je podle mluvčího radnice Radovana Daňka předznamenáním většího projektu, jímž bude v příštím roce mahlerovská velkoplošná zeď.

krn, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme