Kánon100. Vybíráme nejzásadnější česká díla za posledních sto let

Růžový tank, Spalovač mrtvol a Osudy dobrého vojáka Švejka. Která česká díla patří do kánonu našeho umění? Vltavský projekt Kánon100 se pokouší shromáždit nejvýznamnější umělecká díla vytvořená během sta let existence našeho novodobého samostatného státu. Přepište s námi dějiny českého umění!

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grafika projektu Kánon100.

Grafika projektu Kánon100. | Zdroj: Český rozhlas Vltava

Projekt Kánon100 se po létě vrací do vysílání Vltavy a vyzývá posluchače, aby hlasováním vybrali z řady nominovaných děl to nejlepší. Od května probíhaly veřejné diskuse s odborníky, v průběhu kterých byly vytvořeny soubory deseti děl z desítky uměleckých oborů.

Hlasování probíhá v kategoriích – Film, Divadlo, Výtvarné dílo, Design, Stavba, Hudba, Opera, Próza, Poezie a Esej. Zapojte se do hlasování, rozhodněte o vítězi a získejte zajímavé ceny.

Hlasovat můžete od 3. 9. do 21. 10. 2018 ZDE.

Vytváření uměleckého Kánonu100 je především pokusem zamyslet se nad tím, co po sto letech republiky ve společnosti z umění zůstalo a co bychom si s sebou měli nést minimálně do další stovky lety, abychom se na této cestě budoucnosti jako národ a společnost neztratili.

Marika Mazáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme