Když ptáčka lapají v Divadle na Vinohradech

Po derniéře hry Brouk v hlavě, která byla po dvaceti letech minulý rok v červnu, se na jeviště pražského Divadla na Vinohradech vrací jiná Feydeauova komedie. Umělecké vedení se rozhodlo nasadit hru Když ptáčka lapají. Diváci ji mohou znát také pod názvem Taková ženská na krku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Geroges Feydeau: Když ptáčka lapají (Divadlo na Vinohradech)

Geroges Feydeau: Když ptáčka lapají (Divadlo na Vinohradech) | Foto: Viktor Kronbauer

Režii hry dostal na starost sám ředitel divadla Tomáš Töpfer. Dramaturgyně Barbora Hančilová vidí za nasazením hry cíl vrátit na jeviště dobře zinscenovanou situační komedii.

„Říká se o Feydeauovi, že jsou to jako ozubená kolečka nějakého stroje, že to do sebe musí perfektně zapadat. A díky spolupráci s panem Töpferem jsem pochopila, jak hrozně důležité je tempo, rytmus pro situační komedii. Jakmile odchází jedna postava, druhá už musí být ve dveřích. A ve chvíli kdy funguje tohle, tak se zbortí struktura jevištního tvaru. Režisér musí dát velkou volnost herci, ale zároveň ho udržet v té situaci,“ popisuje pro Český rozhlas Hančilová.

Na parketech vinohradské divadla mohou diváci spatřit Marka Holého, Petra Rychlého, Václava Vydru, Jaroslava Satoranského nebo Kateřinu Brožovou.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme