ZÁZNAM: Koncert pro jiné myšlenky. Z paluby lodi Noe hráli Jiří Pavlica a Hradišťan

Radiožurnál se plavil na vlně dobré nálady, tentokrát doslova. Pátý Koncert pro jiné myšlenky se konal na vodě, konkrétně na Baťově kanálu ve Zlíně, kam moderátorku Lucii Výbornou a její hosty pozval lodník Jan Šulc. Na jeho lodi Noe zahráli Jiří Pavlica a Hradišťan.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín (Aktualizováno: 20:46 25. 4. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Výborná ve vysílání Radiožurnálu uvedla, že pátý Koncert pro jiné myšlenky se zrodil hned po návratu domů z toho předcházejího. Čekal ji tam totiž e-mail od lodníka z Baťova kanálu Jana Šulce. „Pokud by vaší snaze navzdory, došly pro sobotní koncerty prostory, tak já a moje choť, rádi dáme k dispozici loď,“ napsal.

Ukázalo se, že jeho loď se nachází poblíž rodiště básníka Jana Skácela. A tím bylo prokticky i určeno, kdo bude hrát. Jiří Pavlica a Hradišťan zhudebnili hned několik Skácelových básní.

V prvním Koncertu pro jiné myšlenky, který se odehrál 28. března, navštívila Lucie Výborná zkušebnu Michala Hrůzy.

Týden nato se éterem linuly tóny šansonu v podání Lenky Nové a Petra Maláska, ke kterým se přidal zpěvák Ondřej Ruml. Na velikonoční Bílou sobotu zahrála ze své zkušebny kapela Mňága a Žďorp a naposledy hrál a zpíval na zahradě svého domu Tomáš Klus.

cen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme