Kulturní tipy v době koronaviru: Cirk la Putyka v ulicích či online koncert Iva Kahánka

Česko přijalo kvůli koronaviru řadu přísných opatření. Kvůli nim jsou mimo jiné zavřená divadla, kina, koncertní či výstavní sály nebo muzea. Umělci se ale často přesunuli na internet. Kulturní redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz proto nabízí několik tipů, co je ve čtvrtek možné online sledovat nebo poslouchat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Pon Džun-ho se dvěma Oscary. Jeho snímek Parazit získal celkem čtyři.

Režisér Pon Džun-ho se dvěma Oscary. Jeho snímek Parazit získal celkem čtyři. | Foto: Lucas Jackson | Zdroj: Reuters

Když nemůžou lidé za umělci, musí umělci za lidmi. To je teď nové heslo souboru Cirk la Putyka, který zahajuje sérii venkovních uměleckých aktivit.

Tímto mottem cirkusové „company“ se ale už od vyhlášení nouzového stavu řídí v podstatě celá kulturní scéna. I ve čtvrtek můžou fanoušci navštívit online koncerty nebo si z obývacího pokoje udělat biograf.

Velký přehled kulturních akcí: festivaly zatím vyčkávají, filharmonie zahraje nejdřív v červnu

Číst článek

I když Cirk la Putyka několikrát vystoupil pomocí livestreamu, rozhodl se tentokrát opustit online prostor a přesunout se do pražských ulic. Jejich pódiem jsou tak nově parkoviště nebo dvorky a hledištěm balkóny nemocnic, domovů pro seniory nebo i obyčejných bytů. Vyvrcholením těchto venkovních aktivit je čtvrteční projížďka autem s trampolínou a skokany.

Na své si ale ve čtvrtek přijdou i fanoušci klavírních koncertů, i když ještě pořád v online podobě. Vítěz soutěže Pražského jara z roku 2004 Ivo Kahánek zahraje pro nadaci Život umělce. Koncert bude přenášet například internetová televize mall.tv.

Pro filmové nadšence připravilo Kino Aero další online projekci s názvem Moje kino LIVE. Tentokrát přijde na řadu letošní oscarový snímek Parazit.

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme