Pořadatelé zrušili Febiofest a přerušili Jeden svět. Některá kina snižují kapacitu sálů na 99 míst

Pořadatelé v souvislosti s vyhlášeným zákazem konání akcí s účastí nad 100 lidí zrušili filmový festival Febiofest. V úterý to sdělila mluvčí festivalu Gabriela Vágner. V Praze měl festival začít 19. března. Pražská část festivalu Jeden svět měla pokračovat v malých sálech, řekla za organizátory Gabriela Gálová. Nakonec ovšem vedení festival přerušilo. Některá kina v Brně nebo Berouně pak začala omezovat kapacitu sálů na 99 míst.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 15:42 10. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kinosál Grandhotelu Pupp.

Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Na letošní Febiofest měl přijet americký herec Woody Harrelson známý především rolí Larryho Flynta ve snímku Miloše Formana. Harrelson měl doprovodit režiséra Orena Movermana, jehož organizátoři festivalu chtěli ocenit. Festival měl otevřít jako nesoutěžní snímek Šarlatán polské režisérky Agnieszky Hollandové.

Kvůli koronaviru se v Česku ruší větší sportovní akce, podle Babiše by se mohlo hrát bez diváků

Číst článek

„V tuto chvíli neuvažujeme o zrušení festivalu Pražské jaro, který začíná až 7. května,“ řekl mluvčí festivalu Pavel Trojan.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech má začít 3. července. Mluvčí festivalu Uljana Donátová v úterý řekla, že festival se zatím připravuje podle plánu a vyhlášená opatření jeho přípravy zatím neovlivnila.

Kina s 99 místy

Provoz omezilo například Kino Lucerna v Brně. Na každé promítání se bude prodávat pouze 99 lístků, oznámilo na facebooku. „S ohledem na nařízení vlády ČR byla kapacita kina snížena na 99 míst. Kino promítá a žádná představení se neruší,“ sdělilo.

Podobně na zákaz akcí nad 100 lidí zareagovalo také Městské kino v Berouně. „V souvislosti se zákazem konání akcí s účastí nad 100 osob omezujeme kapacitu Městského kina Beroun na 99 míst! Program nerušíme a zakoupené vstupenky jsou platné!“ uvedlo na svém facebooku.

Czech Grand Design či Svět knihy

V náhradním termínu se zřejmě uskuteční předávání designových cen Czech Grand Design, které se mělo konat 24. března v karlínském divadle, řekla za organizátory Barbora Švehlová.

Za den přibylo v Česku 25 nakažených koronavirem. ‚Je to dynamický nárůst,‘ uvedl ministr

Číst článek

Knižní veletrh Svět knihy, který by měl začít 14. května na holešovickém Výstavišti, podle mluvčí Jany Chalupové se nadále připravuje a pořadatelé věří, že se uskuteční.

Činoherní klub v Praze v úterý oznámil, že od úterý ruší svá představení. „Vzhledem k nepredikovatelné situaci nejsme schopni v tento moment odhadnout, jak dlouho opatření potrvá,“ sdělila mluvčí scény Linda Skarlandtová.

Diváci mají sledovat webové stránky a sociální sítě divadla, kde budou informace každý den aktualizovány podle vývoje situace v zemi.

Zakoupené vstupenky mohou diváci vrátit v místě zakoupení do 30. června 2020. Vstupné za e-vstupenky se bude vracet zpět na bankovní účty.

Dočasné zrušení a přesunutí představení už oznámil na twitteru mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk a na facebooku Moravské divadlo Olomouc.

ako, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme