Kulturní tipy v době koronaviru: virtuální expozice Národního muzea nebo Anna Karenina na jevišti

Prázdné kluby, rozestavěná pódia, zavřené zkušebny a stále rostoucí počet lidí, kteří v současné situaci přicházejí o práci. I proto se hudebníci, umělci a organizace spojili a stále nabízejí kulturní zážitky přes sociální sítě. Redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz proto nabízí několik tipů, co je v pátek možné online sledovat nebo poslouchat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z tmavé do světlé. Muzeum se vrací do podoby z konce 19. století – mnohem světlejší

Národní muzeum slaví 202. výročí v karanténě | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Anna Karenina na jevišti

Příběh ženy, která volí mezi dvěma osudovými muži, mezi klidem rodinného krbu a vášní mileneckého vztahu – to je příběh Anny Kareniny. Online přenos představení podle románu Lva Nikolajeviče Tolstého spustí olomoucké Divadlo Tramtarie v sedm hodin večer, podívat se na něj můžete na webu divadla do neděle.

Jazz and Blues Club Ungelt

V pátek začínají živě streamované přenosy z pražského klubu Jazz and Blues Club Ungelt. Tím prvním bude koncert českého hráče na foukací harmoniku Charlieho Slavika. Přenos můžete sledovat od 20.00 na YouTube kanálu klubu.

postCOVIDNÍ umění

Na internetu si už můžete také prohlédnout výstavu – konkrétně tu, kterou připravila Galerie Plato v Ostravě s podtitulem Umělci v době COVIDní a postCOVIDNÍ. Jak název napovídá, umělci ostravské scény reagují na současnou pandemii a izolaci.

Výročí Národního muzea

A výstavu na svých webových stránkách uspořádalo také Národní muzeum, které si tento týden připomnělo, že existuje 202 let. Při této příležitosti spustilo na svých webových stránkách online výstavu Národní muzeum v éře Československa, která návštěvníky provede nejen historií instituce ve 20. století, ale také významnými událostmi, které se v tomto období kolem něj odehrávaly.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme