Kulturní tipy: venkovní koncert Chinaski, Rock for People z domova nebo Dny evropského filmu

Většina českých hudebních festivalů se letos v tradiční formě konat nebude. Jejich organizátoři proto často vymýšlí náhradní programy. Výjimkou není ani festival Rock for People, který letos nabízí speciální sérii koncertů s názvem Rock for People Home. Někteří interpreti se však představí divákům na venkovních koncertech, a to v pražských Riegrových sadech – sérii vystoupení odstartuje skupina Chinaski.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Riegrovy sady

V pražských Riegrových sadech se po dvou letech vrací do provozu koncertní scéna (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Rock for People Home

V pořadí druhý z celkem šesti koncertů Rock for People Home odehraje v úterý zpěvák Pokáč. Ten vystoupí v areálu Plzeňského prazdroje z pojízdného live jukeboxu. Fanoušci tak budou smět sami sestavit písničkářův playlist.

Pokáče můžete znát díky hitům jako Vymlácený entry, Mám doma kočku nebo Matfyzák na disku, ale třeba i díky jeho krátkým youtubovým písním na ukulele nebo věčným narážkám své vlastní plešatění. Živé vystoupení v Plzni má z bezpečnostních důvodů omezenou návštěvní kapacitu. Proto organizátoři nabízí i livestream na mall.tv.

Chinaski v Riegerových sadech

Na živou hudbu si můžou večer zajít například i fanoušci kapely Chinaski. Jedna z nejpopulárnějších českých hudebních skupin odstartuje sezonu venkovních koncertů v pražských Riegerových sadech od 17.00. Tato scéna se vrací do provozu po dvouleté pauze. Na stejném pódiu vystoupí Chinaski i ve čtvrtek, ale během léta se na něm vystřídá i řada dalších oblíbených hudebníků – například zpěvačka Barbora Poláková, rapové trio PSH nebo kapela Mirai.

Bratři v Crossu

Hudební scéna ožívá nejen na venkovních pódiích, ale i těch klubových. V industriálních prostorách holešovického Crossu vystoupí experimentální elektronický projekt Bratři společně s producentem a multinstrumentalistou Tomášem Dvořákem alias Floexem. Ten si za své album A Portrait of John Doe minulý rok odnesl Cenu Anděl v kategorii Alternativa a elektronika.

Jazzový projekt B/Y Organism

Kapela, kterou tvoří zejména duo Kirill Yakovlev a Daniel Bulatkin, usiluje o vytvoření nezapomenutelných hudebních textur a silných rytmů za použitím klavíru i varhan, kytary, duduku i balalajky, bicích, perkusí i elektroniky. Píseň FLOW je outrem pro skladbu 13.7.13 a i pro celé album, které vyjde v následujících týdnech.

Dny evropského filmu

Zklamaní nemusí být ani milovníci filmů. Ti můžou až do 23. června navštívit festival Dny evropského filmu, který v úterý zahájí promítání snímku s názvem Extra zvláštní v pražském kině Lucerna. Jeho sál zhasíná v 19.00. Program ale nenabízí jen pražské biografy. Na festival si můžete zajít také v Jablonci nad Nisou, Brně, Ostravě, Hradci Králové nebo Hodoníně.

Moravskoslezské Národní divadlo

Své poslední představení v sezoně uvede moravskoslezské Národní divadlo. Speciální program s názvem Tanec z celého srdce pro vás, který se kromě choreografií skládá i ze dvou krátkých filmů, uvede ostravský soubor v úterý od 18.30.

Škoda slova, které padne vedle

Dabér, komik a dlouholetý člen souboru pražského Činoherního klubu Petr Nárožný v úterý vydává dvojdesku s rozsáhlým výběrem svých textů, úvah a vzpomínek. Obě CD, kde najdeme texty jako Anatomie vernisáže, Pivo u Vašaty nebo Moje sykavky, Nárožný i sám namluvil.

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme