Kulturní tipy: Hanebný pancharti z auta a nahrávka z premiéry Libuše v Národním divadle

I přes to, že klasická kina už pro diváky promítají, tak trend autokin v Česku pokračuje dál, v sobotu můžete zajít na příklad na Tarantinovy Hanebný pancharty. Figarovou svatbou pokračuje také Pražské jaro bez diváků. A Lenny a Marpo vydali novou píseň Easy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autokino pod hvězdou v pražských Letňanech

I přes to, že klasická kina už pro diváky promítají, tak trend autokin v Česku pokračuje dál. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Autokina v Česku

V sobotu večer můžete zajet například na snímek Hanebný pancharti, který oživí Dostihové závodiště v Pardubicích. Film Quentina Tarantina, ve kterém si zahrál například Brat Pitt, začíná v 19 hodin.
Tři herečky, tři pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Dokument V Síti si nenechte ujít v autokině v oblasti Dolních Vítkovic.
A na pražském festivalu ArtParking se bude promítat Oscary oceněný film z roku 2010 Počátek. Akční sci-fi, která vás vezme na cestu kolem světa i mimo něj, do krajiny snů s hercem Leonardem DiCapriem začíná ve 21 hodin.

Figarova svatba na Pražském jaru

Pražské jaro Mozart gala. Přímý přenos benefičního koncertu ze Dvořákovy síně pražského Rudolfina bez publika. Na programu scény a árie z oper Figarova svatba, Don Giovanni a Únos ze serailu a části z Koncertu pro flétnu a harfu a Symfonie C dur "Jupiter". Účinkují: Kateřina Kněžíková, Simona Houda Šaturová, Adam Plachetka, Jan Martiník, Jana Boušková, Andrea Rysová a Česká filharmonie, řídí Tomáš Netopil. Z pódia moderuje Ondřej Havelka. Koncert živě nabídne Český rozhlas Vltava.

Nahrávka z premiéry Libuše

Vzácnou nahrávku s unikátním záznamem z představení Smetanovy opery Libuše 29. května 1939 v Národním divadle v protektorátní Praze vydal Supraphon. Fragmenty z 3. dějství opery včetně „Libušina proroctví“ doplňuje předehra nahraná v roce 1940 s Českou filharmonií. V působivé nahrávce publikum na závěr zpívá českou národní hymnu.

Lenny a Marpo v novém klipu

Lenny a Marpo se novou písní Easy milostně zpovídají a vydávají videoklip nabitý emocemi a vášní. Easy je pokračováním předešlého duetu Kruh a Lenny ji vypouští s novým albem Weird & Wonderful. „Singl původně vznikl na základě beatu, do kterého jsem přidala melodii na piano. Song jsem si chtěla nechat na další album někdy v budoucnu, pak jsme na něm ale začali pracovat společně a zjistili jsme, že máme vlastně chuť opět vytvořit něco nového dohromady,“ říká Lenny.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme