Kulturní tipy v době koronaviru: videa z pražské zoo nebo vyhlášení soutěže World Press Photo

Divadla, kina či koncertní sály jsou kvůli koronavirové pandemii stále uzavřené, kultura se proto přesouvá na internet a sociální sítě. Kulturní redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz proto nabízí několik tipů, co je ve čtvrtek možné online sledovat nebo poslouchat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bianca Bellová 

Bianca Bellová bude číst povídku s názvem Samozřejmě, že se podívala. Příběh o nečekaném vyústění schůzky sjednané přes seznamovací aplikaci. Spisovatelka v současné době publikuje své nevydané povídky na facebooku, aby lidem zkrátila čas v karanténě. Online stream začíná na facebooku Světa knihy a na Mall.tv ve 14.00. V minulých dnech se fanouškům představili už i Pavla Horáková nebo Michal Viewegh.

Divadlo Na Vinohradech

Tři moderátoři se setkají během živého streamu. Robert Tamchyna bude zpovídat Danielu Písařovicovou a Jakuba Železného z České televize. Diváci můžou také díky sociálním sítím pokládat otázky. Interaktivní rozhovor začíná ve 20.00.

Online kvíz: Praha, jak ji neznáte?

Určitě víte, kolik má Praha věží. Ale která z nich je nejvyšší? Díky virtuálnímu kvízu se projdete po Vyšehradské ulici a Václavském náměstí. Kvíz, který připravilo Centrum architektury a městského plánování, začíná v 19 hodin.

Hana Maciuchová

Hosty Milana Heina budou další špičky ve svých oborech - paní Hana Maciuchová a kardiolog Petr Neužil. Talk show Než budeme zase hrát si může zapnout kdokoliv na Facebooku Divadla Ungelt od 20.00.

Ondřej Pivec Organic Quartet

Jedenáctý ročník festivalu Mladí ladí jazz je letos pouze na internetu. Ondřej Pivec Organic Quartet je první kapela z pěti, která zahraje živě před základnou Kytary.cz. Koncert bude streamovat Český rozhlas Vltava na svém Facebooku.

Měsíc Jupitera 

Do virtuálního kina zve své diváky Kino Světozor. Tentokrát se kdokoliv může podívat na napínavý thriller z blízké budoucnosti Měsíc Jupitera. Snímek vypráví příběh uprchlíka, který po zásahu policejní kulkou k vlastnímu překvapení zjišťuje, že umí létat. Pro diváky je připravený také online chat, kde mohou sdílet své dojmy a pocity z filmu. Měsíc Jupitera začíná ve 20.30 na webu Kina Světozor.

World Press Photo

Vyhlašování nejlepší novinářské fotografie za rok 2019 bude letos online. V nizozemském Amsterdamu začne vyhlašování 63. ročníku ve 22 hodin. Na hlavní cenu za nejlepší fotografii roku je nominováno šest fotografů z Etiopie, Alžírska, Japonska, Polska, Irska a Ruska. Český fotograf letos není v žádné z kategorií.

Pražská zoo

Hlavní hvězdou pražské zoologické zahrady je teď malá samička slona indického, která se narodila na konci března. Jak se jí daří a co všechno už na světě stačila objevit, můžete v těchto dnech sledovat díky sociálním sítím pražské zoologické zahrady.

Už jsme doma

Ve čtvrtek 16. dubna zahraje z Rock Café kapela Už jsme doma. Od 18.00 hodin se můžete těšit na punkově divokou, naléhavou a zároveň do detailu propracovanou hudbu s typickým zvukem trubky, obdivuhodným tempem i speciálně upraveným playlistem.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme