Kulturní tipy: Cirk La Putyka na scéně Jatek 78 a závěrečná řada seriálu 13 Reasons Why

Divadelní soubor Cirk La Putyka se s inscenací Kaleidoscope vrací na scéně Jatek 78 před diváky. A Netflix vypustil do světa závěrečnou čtvrtou řadu populárního seriálu o šikaně 13 Reasons Why. Nejen to připomíná Radiožurnál v každodenních kulturních tipech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cirk La Putyka připravil vystoupení s akrobaty.

Cirk La Putyka (archivní foto) | Foto: Petr Bušta | Zdroj: Český rozhlas

Propojené zahrady

Mezi dvěma známými brněnskými vilami projdete přes propojené zahrady. Vilu Tugendhat a sousední Löw-Beer spojil turniket. Návštěvníci se do zahrad dostanou se vstupenkou za 50 korun. Ta se dá koupit v obou budovách. Pokud byste si ale chtěli prohlédnout jen zahradu vily Löw-Beer, tak do té je vstup zdarma.

Nejlepší online číslo

Divadelní soubor Cirk La Putyka během minulých týdnů vysílal na internetu pořad Homework. Diváci do něj mohli posílat vlastní cirkusová čísla a v neděli večer proběhne vyhlášení toho nejlepšího. Poslední online přenos začíná ve 20 hodin na facebooku.

Zároveň se ale také soubor vrací před své diváky a to na letní scéně Jatek 78. Představení Kaleidoscope nabízí pozorování krásných forem, ojedinělých akrobatických a tanečních prvků na pozadí letního koktejlu barev. Můžete se těšit na dynamickou cirkusovou podívanou plnou náročných akrobatických čísel.

Střecha Lucerny otevřená

Střecha Lucerny bude v letošním roce otevřena 69 dní a bude možné zhlédnout z ní právě 69 západů slunce, které doplní hudba. Na Střeše Lucerny vyrostl také třešňový sad inspirovaný Čechovovým Višňovým (třešňovým) sadem.

O koronaviru jsem se rozhodl točit, když vláda otevřela galanterie. Je to absurdní drama, říká Klusák

Číst článek

„Pojali jsme západ slunce jako událost. Jako představení. Nejslavnější západ slunce na světě je na řeckém ostrůvku Santorini. Lidé tam dokonce i tleskají. My jsme pro diváky tohoto podivuhodného momentu připravili 69 speciálních hudebních vystoupení,“ přibližuje program střešní sezony Ondřej Kobza, provozovatel Střechy Lucerny.

Vždy asi 30 minut před zapadnutím slunce zatáhneme symbolickou oponu a konferenciér ohlásí hlavního vystupujícího: slunce a jeho hudební doprovod. Poslední tón zazní přesně, když slunce zmizí za Pražský hrad,“ dodává.

Voxel na lodi

Vzhůru na palubu! Přesně tak láká na svůj koncert na lodi hudebník a textař Václav Lebeda alias Voxel. Autor hitu V naší ulici zazpívá pro 100 fanoušků. Koncert je reakcí na současný stav, který neumožňuje interpretům a kapelám plnohodnotně koncertovat. A také jejím fanouškům vyrazit z domu a užít si své oblíbené umělce naživo venku na louce ve festivalovém kotli. Koncert Voxela začíná na lodi Praha ve 20 hodin.

Závěrečná řada 13 Reasons Why

Populární americký seriál o šikaně na střední škole jde do svého finále. Streamovací společnost Netflix vypustila do světa závěrečnou čtvrtou řadu, ve které se diváci opět vrátí na školu Liberty High, kde před čtyřmi lety nastoupila i školačka Hana Bakerová.

Nový kolektiv ji ale nepřijal a ona později spáchala sebevraždu. Ještě před tím ale nahrála na mikrofon 13 zvukových kazet - 13 důvodů, proč se zabila. Seriál je jedním z nejsledovanějších titulů Netflixu.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme