Kulturní tipy: otevřený skleník Fata Morgana, koncert kapely Zrní nebo seriál o divadlech v karanténě

Kultura se s poslední fází uvolnění i nadále vrací k obvyklému životu. V úterý obnoví svůj provoz například Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze. Návštěvníci se mohou zajít podívat i do Botanické zahrady v Praze, kde se otevírá skleník Fata Morgana. V karanténě ale stále zůstávají někteří hudebníci a herci. Online koncert odehraje například kapela Zrní, milovníci seriálů se zase mohou těšit na druhý díl série sKORO NA mizině od tvůrců série Lajna.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Expozice představuje více než 50 druhů motýlů, zejména z amerického kontinentu. Navštívit ji lze až do 28. května.

Botanická zahrada znovu zve návštěvníky do Fata Morgany | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Kapela Zrní online

Hudbu kapely ZRNÍ, která je osobitá, vynalézavá, hravá, dynamická a plná emocí můžete v úterý slyšet na speciálním živém koncertu. Nejnovější album Nebeský klid má ale s klidem společný jen název – je plné výzev, nejistoty a odhodlanosti jít přítomnosti vstříc. Jak se poperou se svým nebeským (ne)klidem v jednom malém bytě? Sledujte on-line bytový koncert od 19.30.

Seriál sKORO NA mizině

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se po čas karantény potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví již druhá epizoda seriálu sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna.

Uměleckoprůmyslové muzeum

Uměleckoprůmyslové museum v Praze se otevírá návštěvníkům. Od 26. května můžete navštívit historickou budovu se všemi stávajícími výstavami a specializovanou knihovnou. Všechny expozice byly prodlouženy a v historické budově bude 25. června otevřena nová výstava Umění restaurovat.

Tapiserie a liturgické textilie ze sbírek muzea budou jako náhrada za zrušený japonsko-český projekt Móda v modré. Na úspěšnou prezentaci fotografií Vladimíra Birguse naváže výstava Tři dekády. Tu připravil Institut tvůrčí fotografie (od 19. 6.) v Domě U Černé Matky Boží.

Pandemie uzavřela většinu světových muzeí: Každé osmé se ze ztrát nevzpamatuje

Číst článek

Botanická zahrada zve do Fata Morgany

Na nové druhy orchidejí se můžete zajít podívat do Botanické zahrady v Praze, která v úterý otevírá skleník Fata Morgana. „Čas, kdy byl skleník nuceně uzavřený pro veřejnost, jsme využili k tomu, abychom provedli několik významných zásahů do výsadeb. Návštěvníci se tak mohou těšit, že se během procházky skleníkem setkají s nově vysazenými vzácnými druhy rostlin, které dosud ještě nebyly prezentovány,“ uvedl ředitel botanické zahrady Bohumil Černý.

Otevírá i pražský CAMP

Centrum architektury a městského plánování CAMP znovu otevírá své prostory. Návštěvníci mohou zajít do kavárny i čítárny. V sále pak na ně čeká interaktivní mapová výstava Dvě Prahy, která zaznamenává, jak se hlavní město proměnilo za posledních dvě stě let.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme