Kultura v době koronaviru: Čechomor, hodinový hoteliér na Vinohradech i Rusalka v New Yorku

I když je kultura kvůli koronaviru výrazně omezena, umělci si dokážou poradit, například pomocí livestreamů. Divákům a posluchačům navíc přináší online kultura i určité výhody. V neděli můžou například zhlédnout představení newyorské opery nebo Vinohradského divadla v teplákách a třeba při tom klidně i večeřet. Redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz nabízí několik tipů, co je v pondělí možné online sledovat nebo poslouchat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Děrgelová a Oldřich Vlach v divadelní hře Hodinový hoteliér

Markéta Děrgelová a Oldřich Vlach v divadelní hře Hodinový hoteliér | Zdroj: Divadlo na Vinohradech

První online koncert ze série kulturažije se odehrál přesně před měsícem. Ani v pondělí tento projekt svůj večerní livestream na mall.tv nevynechá. V netradičním akustickém složení vystoupí na podporu linky důvěry pro seniory kapela Čechomor.

Ve svém pravidelném vysílání pokračují také přední divadelní scény a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Vinohradské divadlo nabízí záznam hry Hodinový hoteliér a operní nadšenci mají jedinečnou příležitost vidět Rusalku v podání newyorské Metropolitní opery. Soubor bere ohled i na časově znevýhodněné evropské diváky, záznam tak bude dostupný ještě 23 hodin po živém přenosu.

Pro filmové nadšence připravil projekt moje kino live snímek Ida od polského režiséra Pawla Pawlikovského.

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme