Kulturní tipy v době koronaviru: Koncert pro jiné myšlenky s Hradišťanem nebo hra Františka Langera

Od vyhlášení nouzového stavu se téměř všechny kulturní události přesunuly na internet. Už přes měsíc tedy můžou lidé chodit na koncerty, divadelní představení nebo biografové projekce třeba v pyžamu. I když by experti na etiketu mohli protestovat, je pravda, že do Vinohradského divadla nebo na koncert kapely Hradišťan by se takto člověk normálně nepodíval. I v sobotu připravených pár online kulturních tipů na večer.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kulturní tipy (ilustrační foto)

Představení v Divadle na Vinohradech | Foto: Viktor Kronbauer

Koncert pro jiné myšlenky
Minulou sobotu zahrál v rámci Koncertu pro jiné myšlenky písničkář Tomáš Klus. Po týdnu má Lucie Výborná pro posluchače Českého rozhlasu připravený další hudební program. Tentokrát bude vysílat na vlnách Baťova kanálu. Společně s ní poplují i znalec místní krajiny Jan Šulc a hlavně muzikant Jiří Pavlica, který zahraje s částí kapely Hradišťan.

Pražské jaro nabídne alternativní program, všech jedenáct koncertů bude k vidění online

Číst článek

Benefiční koncert České filharmonie
Společně s Českou filharmonií zahrají v prázdné Dvořákově síni pražského Rudolfina i barokní orchestr Collegium 1704 a komorní soubor PKF - Prague Philharmonia. Sólisty večera budou třeba pianista Ivo Kahánek nebo hornista Radek Baborák. Výtěžek z benefice půjde na podporu osamělých seniorů. Livestream můžete sledovat od 20.00 na ČT Art nebo Facebooku.

Žižkov je LIVE
Studentská hudební scéna nezůstane v sobotu pozadu. Pod hlavičkou festivalu Žižkovská noc, který se kvůli pandemii koronaviru musel přesunout na říjen, vystoupí v sobotu večer například raper Hošty nebo experimentální disco-punkové duo Hello Marcel. V rámci koncertu se vybírají peníze pro organizaci Jako doma.

Periferie Divadla na Vinohradech
Ani Divadlo na Vinohradech dnes své příznivce nezklame. Na svých webových stránkách nabídne záznam hry Periferie od Františka Langera. Diváci se můžou těšit na Marka Lamboru, Janu Kotrbatou nebo Igora Bareše, který se představí v klíčové roli soudce.

Moje kino LIVE
Pro filmové nadšence je připravená další projekce ze série Moje kino LIVE. Tuto sobotu se v obývákových biografech promítá dokumentární film režiséra Mariána Poláka s názvem Planeta Česko. V prvním celovečerním filmu o české přírodě se role vypravěče ujal herec Kryštof Hádek.

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme