Kulturní tipy v době koronaviru: koncert Xaviera Baumaxy nebo film Staříci z pohodlí auta

Přestože jsou kinosály zavřené, o promítání pod otevřeným nebem není nouze. Dnes se můžete například podívat na film Ženy v běhu na brněnském Výstavišti nebo si zajet na pražské Nákladové nádraží Žižkov, kde budou promítat od osmi hodin večer snímek Staříci. Na vlnách Českého rozhlasu si rekonstrukcí také připomeneme konec druhé světové války.

Tento článek je více než rok starý.

Praha - Brno - Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Xavier Baumaxa

Xavier Baumaxa | Zdroj: Profimedia

Český rozhlas Dvojka připomene květnové události roku 1945 v odpoledním vysílání s názvem „Když rozhlas volal o pomoc“. 

Dobová hudba, archivní ukázky, komentáře historiků. Od 14:00 odvysílá Český rozhlas Dvojka dvouhodinový speciál k 75. výročí konce války. Živou rekonstrukcí událostí z května 1945 vás bude provázet Václav Žmolík. Čekají vás dvě hodiny s pamětníky nebo vojenskými, policejními i módními historiky. Ve speciálu zazní dobová hudba i archivní ukázky s živým komentářem Jiřího Hubičky.

Národní divadlo v Ostravě

Z domova můžete od půl sedmé večer sledovat záznam tanečního vystoupení z Národního divadla moravskoslezského. V rytmu latinskoamerického tance uvidíte část inscenace „All that jazz, rock, blues.“ Choreografie Itzika Galiliho "O Balcão de Amor" připomene nástup kubánského mamba a hudbu Péreze Prada, který je dodnes označován za krále tohoto žánru.

Xavier Baumaxa

Z pohodlí auta si můžete dnes večer od sedmi hodin vychutnat také koncert Xaviera Baumaxi. Písničkář, který běžně skládá texty při sekání dříví nebo máchání křovinořezem, vystoupí v Holešovické tržnici.

Stream koncertu kapely Tři sestry

Své fanoušky dnes potěší také skupina Tři sestry. Původně teď měla objíždět poslední města na svém Vinyl Tour. Nejen majitelů platných vstupenek na skutečné koncerty to ale vynahradí dnes od osmi hodin večer online koncertem, kde zahrají čtyři desítky písniček. Vstupenky je možné zakoupit zde.

Vlastníci nebo Ženy v běhu

Za kulturou můžete jet na čtyřech kolech i v Brně. Od dvaceti hodin promítá autokino na Brněnském výstavišti film Ženy v Běhu režiséra Martina Horského. Snímek můžete ve stejnou dobu vidět také v ostravském autokině na parkovišti před Galerii Šantovka. 

Od devíti hodin večer můžete vyrazit do pražského autokina Dlabažov, kde si pro diváky připravili komedii "Vlastníci", kterou natočil Jiří Havelka. Do hlavních rolí příběhu ze schůze majitelů bytových jednotek obsadil například Jiřího Lábuse nebo Dagmar Havlovou.

Martin Hrnčíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme