Kulturní tipy: Hudební scéna na pražském Výstavišti, Anna K v Riegerových sadech a Muchova výstava

Na Kampě bude kromě děl dvou desítek secesního umělce Alfonse Muchy k vidění i tvorba českého vizuálního umělce Pasty Onera. Na fanoušky hudby čeká koncert Anny K v Rigerových sadech nebo otevření hudební scény na Výstavišti v pražských Holešovicích. Představí se na ní například Mig 21, Ben Cristovao anebo písničkář Tomáš Klus. Třídenní sérii čtyř desítek koncertů zahájí J.A.R.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dílo Alfonse Muchy (ilustrační foto).

Dílo Alfonse Muchy (ilustrační foto). | Foto: Sailko | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY 4.0,©

Hudební scéna na pražském Výstavišti

Lucerna Music Bar a Přehrady Fest otevírají hudební scénu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Představí se na ní Ben Cristovao, Mig 21, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Monkey Business, Queenie a další. Sérii čtyř desítek koncertů zahájí 23. června J.A.R., kteří v přírodním areálu na Výstavišti vystoupí tři večery za sebou.

„Téměř po třech měsících půstu je načase vrátit hudbu do Prahy. Hudební produkce k létu neodmyslitelně patří a my jsme moc rádi, že ji můžeme lidem opět zprostředkovat. Tradiční klubové prostředí na léto vyměníme za sluneční paprsky a vítr ve vlasech,“ uvedl Michal Filip z Lucerna Music Baru.

FOK před živým publikem

Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK poprvé po koronavirové pauze přivítá živé publikum při mimořádném koncertu ve Smetanově síni Obecního domu. FOK zahraje od 19.30 hodin pod taktovkou Pietari Inkinena Sibeliovu symfonickou báseň Finlandia a Dvořákovu Novosvětskou symfonii. Tímto typickým programem, tedy kombinací finského a českého repertoáru, Pietari Inkinen završí své působení na pozici šéfdirigenta FOK.

„Je uklidňující a symbolické, že se opět může setkat živý orchestr a se svým živým publikem. Uplynulé měsíce ukázaly, co všechno mohou zachránit sociální sítě a všechny formy elektronické komunikace. Ukázaly ale také nenahraditelnost osobního kontaktu mezi lidmi. Koncert je proto slavností osobních setkávání. Samozřejmě při dodržení všech aktuálních pravidel, aby nikdo nebyl ohrožen. I to je součástí nového pocitu komfortu. Ani nevíte, jak se na koncert všichni těšíme!“ řekl ředitel FOK Daniel Sobotka.

Anna K zazpívá v parku

Zpěvačka Anna K bude v úterý večer zpívat v pražských Riegrových sadech. V rámci akce Muzika v parku se fanouškům představí od 18.30. Do srpna na této scéně vystoupí ještě Jaroslav Uhlíř, Ivan Mládek a Bára Poláková.

Mucha na Kampě

Začíná výstava secesního malíře Alfonse Muchy a českého vizuálního umělce Pasty Onera. Na výstavě bude kromě více než dvou desítek děl Alfonse Muchy prezentováno i velkoformátové dílo, které vzniklo v roce 1900 pro světovou výstavu. Výstavu můžete navštívit v Muzeu Kampu do 25. října.


Óčko ALLSTARS má novou píseň

Hudební televize Óčko vydává v pořadí třetí ALLSTARS song, tentokrát s kapelou Nebe. Píseň dostala název STROMY a opírá se o téma vztahu k přírodě jako základního prostředí, odkud vychází člověk sám i hudba, kterou vytváří.

K tomuto autorskému počinu skupiny Nebe se pěvecky připojili Petr Janda, Petra Janů, Kuba Ryba, Pavel Callta, Voxel, Sebastian, Pepa Bolan, Pekař, Vojta D, Jakub Děkan, Martin Harich, Milan Peroutka, Anna Julie Slováčková nebo herec Marek Lambora.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme