Kulturní tipy v době koronaviru: diskuse se sochařem, tvorba studentů FAMU nebo cvičení jógy

Kulturní zařízení zůstávají i nadále uzavřená, umělci se však nevzdávají, pokračují ve své činnosti a baví svoje publikum alespoň na dálku. Kulturní redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz proto nabízí několik tipů, co je v pondělí možné online sledovat nebo poslouchat. Tentokrát i s tipem na cvičení jógy na rozhlasových vlnách stanice Vltava.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hudba, muzika, koncert, kytara, hra na kytaru, muzikant, hudební talent, festival (ilustrační foto)

Program Osamělých písničkářů začne v pondělí ve 20.00. (Ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Na slovo s umělcem - Kryštof Hošek

Jeden z nejvýznamnějších aktuálních a kontroverzních českých sochařů Kryštof Hošek se ve své sochařské tvorbě věnuje primárně figurativním motivům. Svými plastikami, které oscilují na hranici dekadence, karikatury a popartu, kriticky reaguje na současné společenské nebo politické dění. Jeho rukopis je čitelný na první pohled. Živě vysílaná diskuze z pražského Rock Café začíná v 18 hodin.

Tvorba studentů FAMU v Ponrepu od 18.00
Malé pražské kino se virtuálně vrací k cyklu Film a klima, který v Ponrepu uvádí pravidelně od loňského podzimu. Tentokrát se zaměří na tvorbu studentů FAMU. Filmová báseň Nikoly Krutilové Hnůj vezdejší diváku zavede na místo, na kterém končí přebytky naší civilizace - k pracovníkům zlínských technických služeb.

Osamělí písničkáři
Uzavřený klub U staré paní bude večer hostit tři písničkáře - Marku Míkovou, Petra Linharta a Jiřího Smrže. Nechoďte ven, písničky příjdou za vámi a to na celé dvě hodiny. Program začíná ve 20.00.

Bude děsivé sledovat, jak to hudební scénu v Berlíně zasáhne, říká zpěvák kapely The Flavians

Číst článek

Festival Quarant(a)ena nabízí Pohádky před spaním
Druhým dnem pokračuje on-line festival Quarant(a)ena. Od 19 hodin se diváci můžou těšit na záznam koncertu s názvem Pohádky před spaním. „Děti jsou naše budoucnost, a tak jim dopřávejme dělat neefektivní věci. Nemusíme na všem vydělávat, všechno zhodnotit, všechno poměřovat a srovnávat. Nemusíme vždycky vyhrávat ani prohrávat,“ zvou na představení autoři.

Jóga na Vltavě začíná po 17. hodině
Nemůžete na své oblíbené lekce? Neradi cvičíte sami? Zůstaňte klidně doma a lektorka jógy, hudebnice a moderátorka ArtCafé, Anna Ribanská, vás provede několika lekcemi jógy na rozhlasových vlnách.

Anna učí vinjása jógu a jin jógu. Studuje metodu Jivamukti. S jógou se setkala, když jí bylo přibližně 13–14 let, odpovědi na své otázky hledala nejen v pramenech jógy, ale také v buddhismu a zen buddhismu.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme