Kulturní tipy: Pražské jaro online z Floridy, činohra v Pražské tržnici nebo facebookové divadlo

Program nejstaršího českého festivalu vážné hudby Pražského jara se letos po 75 letech existence neodehrává před publikem v sálech, ale před diváky a posluchači u rádií, počítačů a televizních obrazovek. Jedním z vrcholů tohoto alternativního ročníku je nedělní program. Bachovy skladby přednese kanadský houslista v přímém přenose přímo z Floridy. Jsou tady kulturní tipy dne Radiožurnálu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Orchestr, housle (ilustrační foto)

Program nejstaršího českého festivalu vážné hudby Pražského jara se letos po 75 letech existence neodehrává před publikem v sálech (ilustrační foto). | Foto: Pexels | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

Pražské jaro

Na Pražském jaru dnes živě z Floridy zahraje houslista James Ehnes, jeho online sólový recitál můžete sledovat na stránkách festivalu od osmi hodin večer, ředitel Pražského jara Roman Bělor na tento koncert už dříve upozornil ve vysílání Českého rozhlasu s tím, že právě tento koncert patří k dalším ozdobám festivalu.

Vrácení vstupného až příští podzim nebo poukazy. Zákon má pomoc pořadatelům kulturních akcí

Číst článek

Činohra v Pražské tržnici

Speciální program připravila i první česká scéna spolu s pořadateli projektu Art Parking. V prostorách Pražské tržnice bude činoherní soubor hrát i recitovat pro všechny, kteří tam osobně zamíří. Zájemcům o akci vzkazují, čím jiným zahnat karanténu než dialogem z Krále Oidipa, v němž nejde o nic míň než o mor. Kde jinde jde víc o život věčný než ve Faustovi.

Od sedmi hodin večer zazní hudba a úryvky z inscenací Jana Friče Faust a Král Oidipus. Vystoupí Pavel Batěk, David Prachař, Vladimír Javorský či Lucie Polišenská.

Divadlo na Facebooku

A divadlo ještě jednou. V půl osmé večer můžete na facebookovém profilu Divadla Apropo sledovat světovou dvoj-premiéru hry Láska v karanténě. Hra vznikla online během karantény spoluprací estonské dramatičky Loone Ots a českého autora Filipa Jana Zvolského. Estonská dramatička psala všechny ženské repliky a český autor Zvolský psal repliky mužské. Ve hře se střídají pohledy do soukromí tří párů, které prožívají čtyřicetidenní karanténu.

Novosvětská mezi paneláky. Karlovarští symfonici hrají slavnou symfonii na sídlištích

Číst článek

Žonglování

CIRQUEON, Studio Damúza a spolek Probuďme Nusle organizují open air akci nazvanou A VEN! Začíná v neděli 24. května v 15 hodin v prostorách Vnitrobloku Mečislavova pohádkou Golem Studia Damúza, na kterou naváže žonglérsko-divadelní duo Bratři v tricku s představením Běžkařská Odysea.

Hudba online

Na neděli 24. května chystá hudební cyklus Klasika Viva svůj druhý online přenos. Tentokrát od 20 hodin představí neobvyklé spojení: mezzosoprán Evy Garajové a sólovou flétnu Žofie Vokálkové.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme