Kulturní tipy: herci ovládnou Letní scénu Vyšehrad, otvírá se i letní kino MeetFactory

Od středy se hraje na Letní scéně Vyšehrad, v pražském Národním divadle a provoz zahajuje také letní kino MeetFactory. Nejen to připomíná Radiožurnál v každodenních kulturních tipech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z inscenace Duety

Z inscenace Duety | Foto: Jerry Háša | Zdroj: Studio DVA

Letní scéna Vyšehrad

Od středy do 31. srpna odehrají členové pražského Studia DVA na 109 představení na Letní scéně Vyšehrad. Začíná přehlídka Metropolitní léto hereckých osobností, kde je hlavním lákadlem česká premiéra hry Duety. Premiéra je příští pondělí a režisér Jakub Nvota ji připravil spolu s Monikou Absolonovou a Filipem Blažkem. Středeční první představení je ovšem zadáno slavnému muzikálu Starci na chmelu.

Kino MeetFactory

Komedií Tohle je náš svět zahájí provoz letní kino MeetFactory. Promítá se každou středu tradičně na bílou zeď a vstupné je dobrovolné.

Zlatá kaplička

Čtyři roky stará je také inscenace činohry Národního divadla Manon Lescaut. A právě touto inscenací ve středu v 19.00 zahájí takzvaný pětidenní provoz první česká scéna. Jako rozloučení s letošní sezonou připravila pro tento týden operní gala, baletní představení a právě českou klasiku inspirovanou textem Vítězslava Nezvala. Středeční večer je věnovaný zdravotníkům jako poděkování za nasazení při pandemii koronaviru.

Koncerty v Obecním domě

Pražský Obecní dům ve středu zahajuje sérii koncertů 99 + 1 tedy 99 posluchačů a jeden sólista. Ve Smetanově síně vystoupí harfistka Kateřina Englichová.

Ostravské divadlo

A hraje už také ostravská Komorní scéna Aréna. Nasadila divácky oblíbený a kritikou oceňovaný titul Zimní slunovrat. Drama začíná 23. prosince, kdy k sociologovi Albertovi a jeho ženě Bettině přijíždí tchyně a do už tak napjatých vztahů vstoupí další host. Komorní scéna Aréna uvádí inscenaci už rok, úplnou novinku plánuje na 20. června, a to premiéru inscenace Zločin a trest.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme