Kulturní tipy v době koronaviru: autem až před filmové plátno, Vítkovo kvarteto v obýváku

Sledovat filmy z auta a pod otevřeným nebem jde od pondělí na parkovišti Nákladového nádraží Žižkov v Praze. Organizátoři festivalu Art Parking program sestavili především ze zahraničních filmů – v osm hodin večer tam začíná oscarový snímek Parazit. Do kina se vejde 80 automobilů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákladové nádraží Žižkov

Nákladové nádraží Žižkov | Foto: Eva Odstrčilová

Autokina vznikla také v Dolních Měcholupech, od soboty funguje také blízko Letiště Václava Havla. Autokino pro 90 vozů je také v Ústí nad Labem.

Na webových stránkách oceňované ostravské Komorní scény Aréna můžete od půl sedmé vidět Divokou kachnu. Ibsenovou hru režíroval před čtyřmi lety David Šiktanc.

ZÁZNAM: Koncert pro jiné myšlenky. Z paluby lodi Noe hráli Jiří Pavlica a Hradišťan

Číst článek

Klubová scéna u vás doma začíná programem Společenské večery přátel Vítkova kvarteta, projekt potrvá do 1. května a koncerty se budou konat každý den od osmi hodin večer. Najdete je na stránkách www.kulturadoma.cz.

Na YouTube kanálu Paralelní polis můžete od 17 hodin sledovat tematický pořad věnovaný žánrům mluveného slova nazvaný „Meleme pantem“. Live stream se uskuteční pod taktovkou mistra České republiky ve slam poetry 2017 Filipa Koryty známého jako Dr. Filipitche.

Městské divadlo Brno zveřejnilo další záznam jedné ze svých starších autorských inscenací. Tentokrát jde o šansonový muzikál Nahá múza Zdenka Merty a Zory Jandové. Muzikál měl premiéru v roce 2010 a režíroval ho Šimon Caban. Pustit si ho můžete na YouTube kanálu MdB TV až do pátku 1. května.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme