Kulturní tipy v době koronaviru: Mňága a Žďorp, raper Marpo nebo představení Divadla v Celetné

V sobotních kulturních tipech nabízíme tři koncerty známých kapel. Pro fanoušky přes internet zahrají Mňága a Žďorp, vypsaná fiXa i raper Marpo se skupinou TroubleGang. Nabídku doplňuje představení Dopisy Divadla v Celetné a rozmanitý program kulturního centra Pragovka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mňága a Žďorp

Kapela z Valašského Meziříčí se opět sejde ve své zkušebně. Fanouškům na speciálním live streamu zahraje své největší hity. Mezi ně určitě patří písně jako Písnička pro Tebe, Hodinový hotel nebo Měsíc. Pravidelné sobotní virtuální koncerty doprovází doprovází i nové písničky.

Na brněnském výstavišti začíná fungovat autokino, o programu mohou lidé hlasovat

Číst článek

Art Parking kino

I v sobotu můžou zájemci zajet svým autem do autokina. Tentokrát se na nákladovém nádraží na Žižkově bude promítat už od 11 hodin. Projekce začíná dětským filmem Ovečka Shaun 2. Odpoledne a večer pak řidič a spolujezdec uvidí filmy Tenkrát v Hollywoodu a Vlastníci.

vypsaná fiXa

Skupina Vypsaná fixa je už 25 let na scéně. Minulý rok vydala i nové album s názvem Kvalita, které si vysloužilo nominaci na ceny hudební kritiky Apollo 2019. Na festivalu Art Parking v pražské Holešovické tržnici se fanouškům, kteří budou během koncertu sedět v autech, přestaví od 20 hodin.

Pragovka

Do areálu pražského kulturního centra Pragovka se teď podíváte díky kamerám. V rámci online programu se můžete těšit na online workshopy, rozhovory s umělci v jejich ateliérech, natočené speciálně pro tuto příležitost, a také prezentaci „Work in progress“ živé historie formou záznamu z prohlídky částí Pragovky, které dnes již nestojí, s komentářem pamětníků, krátkou přednášku o historii Pragovky s Lukášem Beranem, online kvíz a geocaching s názvem „Vezmi dědu na Pragovku“, online vernisáž a večer hudební program.

Velký Gatsby a Hlava XXII jsou na Aljašce na indexu. Do škol se nehodí kvůli násilí a sexu

Číst článek

Divadlo v Celetné live

Listovní tajmeství mezi Jaroslavem Vrchlickým a jeho životní láskou Sofií Podlipskou odhalí na live videu herci Divadla v Celetné. V hlavních rolích ve hře Dopisy diváci uvidí Ilonu Svobodovou a Aleše Petráše.

Živý přenos na facebooku Divadla v Celetné v sobotu 2. května od 20 hodin.

Marpo & TroubleGang live

V těchto dnech se zpěvák a raper Marpo věnuje nahrávání své sólové desky, která vyjde na podzim 2020. Po delší době si kapela opět zahraje a přinese vám koncert přímo do vašich obýváků. V sobotu 2. května 2020 od 20.30 hodin proběhne speciální livestreamový koncert skupiny Marpo & TroubleGang.

Kapela odehraje opravdový set se vším všudy – velká scéna, světla, pyrotechnika, ledková stěna a další efekty, na které jsou návštěvníci a fanoušci jejich vystoupení zvyklí. Vše zajištuje firma Pragosound. „U nás je zvykem pogovat pod pódiem. Tak tentokrát to přenesem do Vašich obejváků! Dejte si pár panáků a užijte si show u vás doma. Stejně jsme si z toho dělali kdysi srandu, že za chvíli lidi budou chtít, abysme jim zahráli doma," říká Marpo.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme