Hlavní nádraží v Praze ukázalo obrovský model své stanice z kostiček. Figurkami můžete hýbat

Cestující si na pražském hlavní nádraží mohou od poloviny listopadu prohlédnout obrovský model stanice z Lega. Složený je z 342 383 kostiček a stavba trvala 2 137 hodin.

Fotogalerie Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Model pražského hlavního nádraží zabírá plochu 15 m², je vysoký dva metry a váží 2 705 kg. Věrná kopie stojí ve vestibulu nádraží, konkrétně ve vyvýšeném patře, kde jsou informační cedule o odjezdech a příjezdech vlaků.

„Model zobrazuje nejenom exteriér nádraží, ale také jeho interiér,“ upřesňuje mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavé informace o modelu přináší redaktorka Soňa Jindrová

A s některými Lego panáčky mohou lidé i hýbat. „Jsou zde i figurky cestujících a personálu. Tlačítka umožňují s panáčky hýbat, posunovat můžete také třeba s výtahy,“ přibližuje interaktivní funkce.

Model nádraží už dobře znají hlavně lidé z Kladna, protože byl pět let vystavený v kladenském obchodním centru v Kladně.

Od poloviny listopadu si ho nyní mohou prohlédnout všichni cestující v hale pražského hlavního nádraží. Správě železnic ho bezplatně zapůjčila firma Crestyl na dobu neurčitou.

Soňa Jindrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme