Autor humorných knih ze života lékařů a pacientů Richard Gordon zemřel. Bylo mu 95 let

Zemřel britský spisovatel a lékař Richard Gordon. Bylo mu 95 let. Proslavil se knihami s humornými historkami ze života mediků, lékařů a pacientů. První román Doktor v domě a jeho další pokračování se dočkaly filmového zpracování, na kterém Gordon pracoval i jako scénárista.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spisovatel Richard Gordon na snímku z roku 1970, vlastním jménem Gordon Stanley Ostlere.

Spisovatel Richard Gordon na snímku z roku 1970, vlastním jménem Gordon Stanley Ostlere. | Foto: Fay Godwin | Zdroj: British Library

Ve filmu Doktor na moři si například zahrála Brigitte Bardotová. Richard Gordon byl autorův pseudonym, pod kterým napsal přes 30 knih.

Humoristické knihy s lékařskou tematikou, které se odehrávají ve smyšlené londýnské nemocnici, psal Richard Gordon, vlastním jménem Gordon Ostlere, v 60., 70. a 80. letech. Staly se mimo jiné základem pro sedm filmů a televizní i rozhlasový seriál. Celkem Gordon napsal asi tři desítky knih. Kromě lékařských historek sepsal také vtipnou historii medicíny nebo sexu.

Gordon, který pracoval jako anesteziolog v Londýně a v Oxfordu, zemřel minulý pátek v anglickém hrabství Kent, kde před smrtí dlouho žil.

maš, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme