Deníky Alana Rickmana. V Česku vychází vzpomínková kniha herce z Harryho Pottera

Když se řekne profesor Severus Snape, tak se vám možná vybaví černovlasý učitel lektvarů z filmů o Harrym Potterovi. Rozporuplného čaroděje si zahrál Alan Rickman, který se nejen díky této roli se zapsal do srdcí mnoha fanoušků. Jeho Deníky vydává nakladatelství Universum v překladu Markéty Schubertové.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Alan Rickman zemřel 14. ledna 2016

Herec Alan Rickman zemřel 14. ledna 2016 | Foto: Euan Cherry/Avalon | Zdroj: Profimedia

Od průlomové role ve Smrtonosné pasti až po filmy o Harrym Potterovi. I o tom se dočtete v denících britského herce Alana Rickmana. Svůj život si podrobně zaznamenával od začátku devadesátých let až do konce života v roce 2016.

Harry Potter se dočká seriálového ztvárnění. Rowlingová na něm spolupracuje s HBO Max

Číst článek

Podle vzpomínek měl herec pochybnosti třeba o své roli v úspěšné čarodějnické sérii. Na dalším místě v denících pak věští představiteli Harryho Pottera Danielu Radcliffovi budoucnost producenta a režiséra.

Radcliffe na Rickmanova slova reagoval v jednom interview před půl rokem. Vzpomínal, jak si Rickman i přes svou temnou roli Snapea utahoval z mladých herců, že se nenaučili ani texty na natáčení.

Deníky britského herce vychází v češtině s předmluvou herečky a dlouholeté přítelkyně Emmy Thompsonové, která si s Rickmanam zahrála například ve vánoční komedii Láska nebeská nebo austenovské adaptaci Rozum a cit.

Martin Hrnčíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme