SOUTĚŽ: Na výlety s Gastromapou. Vyhrajte nového kulinářského průvodce Lukáše Hejlíka

Ať už vás během výletu chytí mlsná, nebo vyrazíte z města přímo za gastronomickým zážitkem, nový knižní průvodce Lukáše Hejlíka pro vás bude cenným pomocníkem. Obsahuje tipy na dostupné podniky v okolí stovky zajímavých míst po celé České republice. O podepsané vydání 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka si tento týden můžete zahrát v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha 555 - Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka

Kniha 555 - Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Vždycky mě bavilo jezdit s rodinou na výlety. Naše země je nádherná, rozmanitá, ideálně velká a neskutečně fotogenická. Taky jsem ale řešil, kam si v okolí zajdeme na dobré jídlo a pití, na sladký a kafe,“ představuje knihu Hejlík.

Do „pětky“, jak své druhotině přezdívá, vybral spolu s manželkou přes sto výletů a v jejich blízkosti dostupná bistra, stánky, kavárny, cukrárny, hostince, pekárny, pivovary nebo foodtrucky.

Obálka knihy 555 - Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka | Foto: Nakladatelství Došel karamel

V tomhle průvodci vám také řeknu, kde je řemeslná pekárna nebo skvělá farma. Jsou to tipy dostupné, prostě výletnické. A celkem jich tu je 555,“ doplňuje Hejlík.

Každý z výletů doprovázejí fotografie od respektovaných českých fotografů a cestovatelů. Server Kudyznudy.cz k tomu připojuje rady, kam se dá v dané lokalitě dál podívat.

„Moje nová knížka je rozhodně jiná než ta první. Ta zrcadlila 365 srdcovek, tahle jde vysloveně po výletech. Radí, kde jíst v okolí turistického cíle, zatímco první knížka vás na cesty sama vyhání,“ popsal Hejlík v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Jak přiznává, příručka je „dítětem lockdownu“, které vzniklo z virtuálního klouzání na po mapě. „Na některá výletnická místa se teprve chystám,“ říká s tím, že v průvodci úplně chybí větší města. Místo toho putuje po městečkách, vesničkách a přírodních pamětihodnostech.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Lukáš Hejlík je český herec a autor projektu scénických čtení LiStOVáNí.cz. Svou divadelní kariéru započal v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, později přesídlil do činohry Městského divadla Brno. Znát ho můžete také ze seriálů Ošklivka Katka, Znamení, Terapie, Základka nebo Ordinace v růžové zahradě.

Blog Gastromapa Lukáše Hejlíka založil v roce 2013. Jeho hledáčku neunikne žádný podnik, ve kterém se dobře jí, pije nebo se podává kvalitní káva či dezerty.

Před dvěma lety na základě Gastromapy vznikla i stejnojmenná mobilní aplikace a kniha. Stejně jako jeho druhotinu ji vydalo nakladatelství Došel karamel. Vedle toho je spoluautorem kuchařky Gastrokroužek.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 knih 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka, napište nám až do tohoto pátku 18. června do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Za propagaci knižní kultury získal Hejlíkův projekt LiStOVáNí výroční cenu nadace Český literární fond. Ve kterém roce se tak stalo?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme