SOUTĚŽ: Bylinky na mém stole. Vyhrajte kuchařku foodblogerky Dagmar Heřtové

Jaké jsou charakteristické bylinky pro asijskou kuchyni a jak je používat? Čím si vás získá saturejka? Jak pečovat o bylinky zakoupené v květináči pro rychlou spotřebu? A jak předejít jejich vadnutí? Na to ve své kuchařce Bylinky na mém stole, s podtitulem Kouzlení s bylinkami, odpovídá foodblogerka Dagmar Heřtová. O knihu si můžete zahrát tento týden v pravidelné knižní soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž Praha / Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Bylinky na mém stole: Vaření s bylinkami od Dagmar Heřtové

Kniha Bylinky na mém stole: Vaření s bylinkami od Dagmar Heřtové | Foto: Lukáš Řezník | Zdroj: iROZHLAS.cz

Bylinky mají své místo v české i tuzemské kuchyni. Prakticky bez nich nejde vařit. Zlepšují nejen chuť pokrmů, ale také pomáhají k trávení. Hojně je používaly už naše babičky, my se teď vracíme k těm, které zůstaly v historii pozapomenuty.

„Bylinky jsou velký fenomén. Zažívají velký boom, a to nejen pro jejich zdravotní benefity, to znamená co všechno obsahují, že mají minerály, zvláštní esenciální oleje, které nám pomáhají. Ale také proto, že bez nich jednoduše vařit nejde, jídlo není dobré, nevypadá tak, jak by mělo, ale bylo by úplně nudné,“ přiznává inspiraci k napsání kuchařky zaměřené na bylinky Heřtová v rozhovoru pro server iROZHLAS.cz.

Podle foodblogerky a cestovatelky k české kuchyni patří především kopr a majoránka. Tu jako jednu z mála bylinek také doporučuje používat sušenou, protože pak má intenzivnější chuť a k tuzemským jídlům se hodí lépe. Naopak by si přála, aby se u nás při vaření používal více estragon, koriandr nebo třeba kerblík.

Kniha Bylinky na mém stole: Vaření s bylinkami od Dagmar Heřtové | Foto: Lukáš Řezník | Zdroj: iROZHLAS.cz

Svou knihu Bylinky na mém stole představuje jako souhrn základních znalostí o bylinkách a jejich principech a také o způsobech jejich používání v kuchyni. To vše doplňují recepty, které by bez bylinek nebyly kompletní. Najdete tu návody jak na zavařování a exotické pokrmy, tak třeba na saláty a vegetariánská jídla.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Dagmar Heřtová je foodblogerka a gastronomická žurnalistka, která pravidelně přispívá do tištěných a internetových periodik především informacemi o surovinách, jejich zpracování a také recepty. Na webu Tastejourney píše o jídle a nových trendech a dělí se o gastronomické postřehy z cest. Na server iROZHLAS.cz přispívá pravidelně od října 2018. Její gastroglosa vychází každou sobotu.

Heřtová žije v Praze a v Anglii, kde čerpá inspiraci při hledání chutí a při oživování původních receptů v prostředí moderní kuchyně.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 podepsaných knih Bylinky na mém stole: Kouzlení s bylinkami, napište nám až do tohoto pátku 21. června do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

Kolik gastroglos Dagmar Heřtové dosud vyšlo na serveru iROZHLAS.cz?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech. 

Kniha Bylinky na mém stole: Vaření s bylinkami od Dagmar Heřtové | Foto: Lukáš Řezník | Zdroj: iROZHLAS.cz

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme