SOUTĚŽ: Hlas kukačky. Vyhrajte nový román napsaný podle skutečných událostí

Tři ženy, síť složitých vztahů a jedno velké tajemství. Příběh rozehraný napříč několika epochami československých dějin nabízí nový román Hany Marie Körnerové. O knihu Hlas kukačky si můžete zahrát tento týden v pravidelné knižní soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Hlas kukačky od Hany Marie Kӧrnerové

Kniha Hlas kukačky od Hany Marie Kӧrnerové | Foto: Lukáš Řezník | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Tuto knihu dlužím svým prarodičům Marii a Jaroslavovi, neboť  jsem celé dětství poslouchala jejich vyprávění o pohnutých událostech v českém pohraničí v letech 1938 až 1945,“ píše Hana Marie Körnerová na začátku knihy. „Říkali, že na některé věci se zapomenout nesmí už proto, aby se nemohly opakovat. Protože plynoucí čas vždycky nahrává viníkům a lidská paměť je krátká.“

Román Hlas kukačky je kromě toho věnovaný také trojici žen — Margitce, Ludmile a Alence —, které byly inspirací pro ústřední postavy vyprávění.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Körnerová pracovala 15 let ve zdravotnictví, svou znalost prostředí pak využila v knihách Prosím vás, sestřičko, Děkuji, sestřičko a Co neodvál ani čas. Jejím prvním románem byl ale v roce 1993 Pán hor. Nakonec šestidílná série mapovala historii francouzského šlechtického rodu. K Francii 18. a 19. století se autorka následně ještě několikrát vrátila.

Známým je také skutečný příběh z poválečného Československa nazvaný Heřmánkové údolí nebo pětidílná historická sága Kočár do neznáma. Dobový thriller Andělská tvář se stal předlohou ke stejnojmennému filmu Zdeňka Trošky. 

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 románů Hlas kukačky, napište nám až do tohoto pátku 28. června do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

Která herečka ztvárnila hlavní roli ve filmu Andělská tvář?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech. 

Kniha Hlas kukačky od Hany Marie Kӧrnerové | Foto: Lukáš Řezník | Zdroj: iROZHLAS.cz

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme