SOUTĚŽ: Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech. Vyhrajte novou zábavnou knihu pro děti

Věděli jste, že krokodýli vydrží bez jídla až tři roky? Nebo že chobotnice mají víc mozkových buněk než člověk? Nebo třeba že mouchy vnímají chuť nohama, kakají každých pět minut a než sní své (naše) jídlo, nejdříve se na něj vyzvrací? Taková a ještě mnohá další zábavná fakta o obyvatelích zvířecí říše nabízí nová bohatě ilustrovaná knížka. Tento týden si o ni můžete zahrát v rámci pravidelné knižní soutěže serveru iROZHLAS.cz.

Knižní soutěž Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech

Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech | Foto: Lukáš Řezník | Zdroj: iROZHLAS.cz

Hravé ilustrace vycházejí z fantazie švédské výtvarnice Majy Säfströmové. Ta v úvodu knihy píše, že do ní zahrnula vybraná tajemství o svých nejoblíbenějších zvířatech.

„Je to jen střípek ze všech bláznivých, fantastických a zajímavých faktů, díky kterým jsou tito živočichové výjimeční,“ uvádí Säfströmová, která doufá, že kniha čtenářům připomene jedinečnou krásu světa zvířat.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Z veselého atlasu zvířat se tak dozvíte například to, kolik měřil nejdelší zaznamenaný žabí skok, kolikrát za minutu odbije myší srdce nebo i jak dlouho vydrží nepřetržitě létat rorýs.

Maja Säfströmová je architektka a ilustrátorka ze Stockholmu. Kniha Ilustrovaný atlas neobyčejných faktů o zvířatech je její prvotina. Vyšla v roce 2016. Získala si ohlas po celém světě, dočkala se proto už dvou pokračování: o pravěkých tvorech a zvířecích mláďatech.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 Ilustrovaných atlasů neuvěřitelných faktů o zvířatech, napište nám až do tohoto pátku 20. prosince do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Který pták dokáže jako jediný létat pozadu?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme