SOUTĚŽ: Jak maminka vyprávěla o 20. století. Vyhrajte novou knihu reportážních pohádek

Moderní dějiny tak, aby je pochopili malí i velcí. Novinářka Michaela Vetešková ve své nové knížce Jak maminka vyprávěla o 20. století provádí čtenáře po místech spojených s významnými historickými momenty naší historie. V takzvaných reportážních pohádkách spojuje fantazii se skutečností a v rámci zábavných příběhů představuje například osobnost Tomáše Garrigua Masaryka, Edvarda Beneše i Klementa Gottwalda.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž Praha / Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrace ke knize reportážních pohádek Jak maminka vyprávěla

Ilustrace ke knize reportážních pohádek Jak maminka vyprávěla o 20. století | Foto: Lenka Jasanská | Zdroj: Verzone

Práce zaměstnává maminku natolik, že ke svým dvěma dětem často přichází až ve chvíli, kdy už obě leží v posteli a čekají na pohádku na dobrou noc. Naštěstí má vždy spoustu zážitků ze své reportérské práce, které jim může sdělit. 

Sedm příběhů protkaných prvky nadpřirozena mapuje známé historické události, od atentátu na následníka rakousko-uherského trůnu Františka Ferdinanda d'Este přes únorový komunistický převrat až po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy.

Kniha Jak maminka vyprávěla o 20. století zavede malé i velké čtenáře do míst, kam se Michaela Vetešková dostala díky své práci rozhlasové novinářky. Ať už jde o sklad Národního filmového archivu, mrakodrap ve Zlíně nebo budovu Českého rozhlasu na pražských Vinohradech, všechna místa byla v určitém smyslu svědky významných okamžiků našich moderních dějin.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Více o době, kterou jednotlivé reportážní pohádky zachycují, prozradí vysvětlovníček na spodní části stránek. Čtivou knihu doprovázejí hravé ilustrace Lenky Jasanské.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 výtisků knihy Jak maminka vyprávěla o 20. století, napište nám až do tohoto pátku, 19. října, do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

Jak se jinak říká oběžnému výtahu, který jezdí například v budově Českého rozhlasu?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme