SOUTĚŽ: Jeden kopeček šmoulový. Vyhrajte vzpomínky Marie Doležalové na dětství v 90. letech

Kdo vyrůstal v 90. letech, dodnes nostalgicky vzpomíná na to, jak si hrál venku na krvavý koleno, půjčoval si ve videopůjčovnách filmy na VHS nebo o přestávkách ve škole vyměňoval se spolužáky nálepky. Do časů, kdy jeden kopeček šmoulové zmrzliny stál dvě koruny padesát, se ve své druhé knize vrací česká herečka Marie Doležalová.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž Trutnov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Jeden kopeček šmoulový od Marie Doležalové

Kniha Jeden kopeček šmoulový od Marie Doležalové | Zdroj: Motto

Sbíraly se figurky z Kinder vajíčka, četla se rubrika Láska, sex a něžnosti v „bravíčku“, staralo se o virtuálního potomka jménem Tamagoči a poslouchaly se tuzemské holčičí a klučičí kapely. Jedno ale i pro děti takzvaných devadesátek zůstalo stejné. Snilo se o dospělosti a možnostech, které se s ní otevřou. A pak, když konečně přišla, zbylo tesknit po věcech, o které jsme kvůli ní přišli.

Marie Doležalová se ve své nové knize Jeden kopeček šmoulový vrací právě do tohoto radostného období. Vzpomíná přitom na dospívání na trutnovském sídlišti i léta strávená u prarodičů na chalupě. 

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Nevypráví přitom pouze o vlastní zkušenosti, ale snaží se i přiblížit, jak zvláštní a unikátní bylo vyrůstat zrovna v 90. letech. Ke srovnání má příběhy z dětství svých rodičů a prarodičů, kterým věnuje samostatné kapitoly. 

Osobní vzpomínání vychází stejně jako první kniha Doležalové z blogu Kafe a cigárko. Ten byl v roce 2015 oceněn Magnesií Literou. Později vznikla také audiokniha a stejnojmenný seriál.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 knih Jeden kopeček šmoulový, napište nám až do tohoto pátku, 18. ledna, do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

V jakém roce získala Marie Doležalová cenu Magnesia Litera?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme