SOUTĚŽ: Krvavá zima. Vyhrajte temný příběh o mimozemské invazi na Island

Poklidný život dvojice sourozenců naruší příchod nepřátelských mimozemšťanů. Tak by se dal shrnout děj nového islandského románu Krvavá zima. Kniha vyšla v rámci Velkého knižního čtvrtku a jeho autorka Hildur Knútsdóttirová ji přijela do Prahy osobně představit.

Knižní soutěž Reykjavík Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Krvavá zima od Hildur Knútsdóttirové

Kniha Krvavá zima od Hildur Knútsdóttirové | Zdroj: Práh

Patnáctiletá Bergjlót a desetiletý Bragi bydlí s rodiči v Reykjavíku a zažívají trable příznačné pro dospívající jejich věku. Bergjlót se zrovna o víkendu chystá na večírek, kde chce konečně udělat dojem na svého spolužáka, který se jí už dlouho líbí. Bragi má zase někdy problém odtrhnout se od hraní videoher dříve, než se z práce vrátí tatínek.

Jedna významná událost jim však tuto bezstarostnost naruší. A tou je okamžik, kdy se všem v okolí udělá špatně a klesnou mrtví k zemi. Rodina tehdy začne svádět souboj o vlastní životy, které byly dosud z neznámého důvodu ušetřeny. Zasněžená krajina se totiž zbarví krví poté, co na Island dorazí mimozemšťané.  

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Původně dvoudílné vyprávění z prostředí severské země vychází v českém překladu v jednom souboru. Doplňuje ho mapa souostroví, na níž mohou čtenáři sledovat cestu hlavních hrdinů a spolu s nimi objevovat neznámá místa. 

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 výtisků románu Krvavá zima, napište nám až do tohoto pátku, 26. října, do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

Kolikrát ročně se od roku 2013 koná akce Velký knižní čtvrtek?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme