SOUTĚŽ: Můj příběh. Vyhrajte autobiografii bývalé americké první dámy Michelle Obamové

Odmalička byla vedena k upřímnosti a cílevědomosti. Nepochybně to sehrálo roli v tom, že dnes patří k největším vzorům nejen v americké společnosti. Ve svém obsáhlém memoáru, který v překladu dostal prostý název Můj příběh, nechává bývalá první dáma Michelle Obamová nahlédnout do svého soukromí. Nevynechá přitom okamžiky hlubokého žalu ani radosti. O knihu si můžete zahrát tento týden v pravidelné knižní soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Michelle Obamové v redakci iROZHLAS.cz.

Kniha Michelle Obamové v redakci iROZHLAS.cz. | Foto: Kristián Těmín | Zdroj: Český rozhlas

Mnohokrát se dostala do prostředí, v nichž byla jedinou Afroameričankou. Jedním z prvních byla přednášková aula Princetonské univerzity. Stala se právničkou a nechyběla ji kuráž a odhodlání k tomu, aby dokázala velké věci. Její osud ji ale postrčil jinou cestou, když do jejího života vstoupil mladý student práv, který se měl jednoho dne stát prezidentem Spojených států amerických. A z Michellina příběhu se stal příběh Obamových.

Vzpomínková kniha Můj příběh je otevřenou a často i humornou zpovědí bývalé první dámy, která se zamýšlí nad svými kořeny a událostmi, jež formovaly další směřování jejího života.

Bývalá americká první dáma Michelle Obamová při podpisové akci k její knize Můj příběh v Chicagu | Foto: Kamil Krzaczynski | Zdroj: Reuters

„Bylo to pro mě výzvou i zdrojem pokory, pozvedlo mě i sráželo k zemi, někdy se mi dokonce dělo všechno tohle zároveň. To, co se za poslední léta událo, teprve začínám zpracovávat: od okamžiku v roce 2006, kdy se můj muž poprvé zmínil o možné prezidentské kandidatuře, až do onoho chladného rána letos v zimě, kdy jsem nasedla do auta s Melanií Trumpovou, abych ji doprovodila na inauguraci jejího manžela. Byla to jízda,“ píše Obamová.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

„Když jsem psala Můj příběh, byl to pro mě hluboký osobní zážitek. Úplně poprvé jsem měla prostor se otevřeně zamyslet nad svojí neočekávanou životní dráhou. V této knize hovořím o svých kořenech, o tom, jak malé děvče z chicagské South Side nalezlo ve svém hlase sílu a dokázalo tuto sílu předat jiným. Doufám, že moje osobní cesta bude čtenáře inspirovat k tomu, aby v sobě nalezli odvahu a stali se tím, kým touží být. Nemůžu se dočkat, až se s nimi o svůj příběh podělím.”

Michelle Obamová, dívčím jménem Lavaughnová-Robinsonová, se narodila roku 1964. Vyrůstala v Chicagu. Studovala sociologii a afroamerická studia, poté práva. V roce 1992 se provdala za Baracka Obamu. Po jeho zvolení prezidentem se stala první dámou Spojených států amerických. Společně mají dvě dcery, Maliu a Sashu. V současné době žijí ve Washingtonu. Můj příběh je první knihou Obamové.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 memoárů Můj příběh, napište nám až do tohoto pátku 5. července do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

Na které americké univerzitě vystudovala Michelle Obamová práva?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech. 

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme