SOUTĚŽ: Odkaz rodiny Jacksonů. Vyhrajte obrázkovou knihu k 50. výročí popové kapely

Soudobé recenze ve srovnání s nimi nazývaly vystoupení Rolling Stones čtverylkou a Elvise Presleyho čajovým dýchánkem. Písně v rytmu soulu, popu a rockenrolu zapsaly v 70. a 80. letech minulého století pětici bratrů do srdcí fanoušků i historie. Cestu Jackson 5 na vrchol hudebních žebříčků připomíná nová obrazová kniha Odkaz rodiny Jacksonů.

Tento článek je více než rok starý.

Knižní soutěž 2300 Jackson Street (Indiana) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Odkaz rodiny Jacksonů

Kniha Odkaz rodiny Jacksonů | Zdroj: Slovart

„Chodívali k nám sousedé: dívali se oknem dovnitř a tancovali na zahradě,“ cituje hudební novinář Fred Bronson Katherine Jacksonovou, která v malém domku se dvěma ložnicemi na příhodně nazvané Jacksonově ulici číslo 2300 v americké Indianě vychovala pět synů, z nichž se později stalo popové uskupení Jackson 5.

Kniha Odkaz rodiny Jacksonů | Zdroj: Slovart

Talent bratrů Jackieho, Tita, Jermaina, Marlona a Michaela v kombinaci s chytlavými texty a melodiemi si rychle zamiloval celý svět. Jejich cover verze překonávaly originální skladby, vlastní singly dobývaly přední příčky hitparád. Jako předskokan s nimi vystupoval i například Bob Marley. Spolu s Bee Gees byli uvedeni do rockenrolové síně slávy. A v neposlední řadě také odstartovaly kariéru budoucího krále popu.

Obrazová kniha Odkaz rodiny Jacksonů, která vyšla v angličtině loni k 50. výročí vzniku kapely, mapuje cestu ke slávě pěti bratrů prostřednictvím rozhovorů a více než tisícovky známých i dosud neuveřejněných fotografií ze zahraničních turné, archivu hudebních magazínů i soukromého života Jackson 5.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Od Titovy kytary ve tvaru hvězdy, přes setkání s významnými osobnostmi hudby, filmu, politiky či sportu, po společnou fotografii 11členného klanu uprostřed zlatých a platinových desek za miliony prodaných alb, kniha Odkaz rodiny Jacksonů nabízí unikátní příležitost nahlédnout do zákulisí jedné z nejlépe zdokumentovaných rodin moderní éry.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 výtisků obrazové knihy Odkaz rodiny Jacksonů, napište nám až do tohoto pátku, 5. října, do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku: 

Který rok se skupina Jackson 5 zapsala do rockenrolové síně slávy? 

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme