Nečekaný bestseller. V USA se za týden prodalo 42 tisíc výtisků zprávy o prezidentské kampani

Zpráva zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera o Donaldu Trumpovi, Rusku a prezidentské kampani se ve Spojených státech zařadila mezi nejprodávanější knihy posledních dnů. Podle společnosti NPD BookScan se jí během minulého týdne prodalo na 42 tisíc výtisků, čímž překonala všechna ostatní díla v oblasti literatury faktu.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor Ted Cruz s kopií Muellerovy zprávy

Senátor Ted Cruz s kopií Muellerovy zprávy | Foto: Clodagh Kilcoyne | Zdroj: Reuters

Američané na ni byli po masivním mediálním pokrytí Muellerova vyšetřování natolik zvědavi, že ji kupují po tisících bez ohledu na to, že je na webu dostupná zdarma. Redigované vydání zprávy, která má téměř pět set stran, dalo do prodeje v paperbackové verzi hned několik nakladatelství. Ke koupi je za ceny v rozmezí 10 až 15 dolarů (228 až 342 korun), informovala agentura AP.

Bitva o Muellerovu zprávu. Demokraté vyzývají k rezignaci amerického ministra spravedlnosti

Číst článek

Knižní domy jako Scribner či Skyhorse se na vydání zprávy zveřejněné ministerstvem spravedlnosti před dvěma týdny dobře připravily a opatřily text předmluvou či vysvětlujícími komentáři.

Zpráva obsahuje poznatky z vyšetřování ruského vlivu na prezidentské volby v roce 2016 a role Trumpa a jeho týmu v celé záležitosti. Čtenáři se dozví rovněž to, jak Mueller zkoumal Trumpovu možnou snahu bránit průchodu spravedlnosti.

Muellerova zpráva se díky velkému zájmu čtenářů podle AP řadí mezi vyšetřovatelské bestsellery minulosti, jimiž byly například Starrova zpráva o sexuální aféře prezidenta Billa Clintona či zpráva z vyšetřování teroristických útoků z 11. září 2001.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme