Zemřela Rosamunde Pilcherová. Její romány pro ženy znají i televizní divačky

Ve věku 94 let zemřela britská spisovatelka Rosamunde Pilcherová, autorka povídek a románů pro ženy. Slavná je i díky televizním adaptacím svých děl. Její úmrtí potvrdil britskému deníku The Guardian syn Robin Pilcher. Autorce bestsellerů ke slávě dopomohly i televizní adaptace jejích děl.

Londýn (Aktualizováno: 16:05 7. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská spisovatelka Rosamunde Pilcherová na fotografii z roku 2008

Britská spisovatelka Rosamunde Pilcherová na fotografii z roku 2008 | Foto: Bodo Marks | Zdroj: Profimedia

Pilcherová v letech 1949 až 2000 napsala desítky knih, nejdřív pod pseudonymem Jane Fraserová a později pod svým skutečným jménem. Německá televize ZDF vytvořila na motivy jejích děl více než 100 filmů, které si i v Česku oblíbily především divačky.

„Ještě o Vánocích byla v dobré kondici, na Nový rok pak onemocněla zánětem průdušek, ale čekali jsme, že se jako vždy zotaví,“ sdělil její syn. „V neděli ale utrpěla mrtvici a už nenabyla vědomí,“ dodal Pilcher.

Mezi známé romantické příběhy, v nichž autorka často zachycovala život a prostředí svého domovského hrabství Cornwall, patří Hledači mušlí, Pustý dům nebo Letní hlasy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme