Spisovatelka Miroslava Besserová prohrála boj s rakovinou. Psala knihy o osudech slavných

Scenáristka, publicistka a spisovatelka Miroslava Besserová ve čtvrtek prohrála svůj boj s rakovinou. Bylo jí 71 let. Informoval o tom Český rozhlas Dvojka. Besserová psala mimo jiné knihy o osudech především hereckých osobností. Kromě tří desítek knižních titulů má na svém kontě nesčetné množství fejetonů, sloupků a postřehů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Besserová na fotografii z roku 2015

Miroslava Besserová na fotografii z roku 2015 | Zdroj: Profimedia

Miroslava Besserová působila jako televizní dramaturgyně a psala knihy mapující osudy především hereckých osobností, mezi nimiž byli Rudolf Hrušínský, Boris Rösner, Vlastimil Brodský, Miroslav Moravec, naposledy zpěvák Daniel Hůlka.

  • PřehrátTobogan

    Vychutnejte si neopakovatelný vtip, šarm a smysl pro humor Miroslavy Besserové v Toboganu Aleše Cibulky z roku 2015

Připravila knižní vydání několika oblíbených televizních seriálů nebo knížku Snowborďáci podle scénáře Karla Janáka.

Besserová se narodila 30. května 1946. Vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU v Praze. Napsala scénáře k pohádkám Král a písnička či Malování s princeznou, dokumentům či zábavným pořadů včetně Vlaštovky, oblíbené před revolucí, televizních magazínů pro ženy nebo k několika odvysílaným detektivkám. Pracovala pro Českou televizi, Primu, Novu i Barrandov.

Pro časopisy a deníky 35 let psala kritiky, recenze divadelních představení, televizních pořadů, ale také nesčetné množství rozhovorů, sloupků, portrétů, povídek, fejetonů. S řadou z nich spolupracovala i poté, co více než před dvěma lety onemocněla těžkou chorobou.

Elena Horálková, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme