Nový Superman je bisexuál. Komiks o synovi známého superhrdiny vyjde začátkem listopadu

Nový, již pátý díl, o hrdinovi z jiné planety od společnosti DC Comics nese název Superman: Syn Kal-Elův. Hlavní hrdina je v něm bisexuál. Nový „Muž z oceli“ Jon Kent, syn Clarka Kenta a Lois Laneové, se zamiluje do novináře Jaye Nakamury. Nový díl o nejsilnějším komiksovém hrdinovi vychází 9. listopadu.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Vždycky jsem říkal, že každý potřebuje svého hrdinu a každý si zaslouží se ve svém hrdinovi vidět a jsem vděčný, že DC a Warner Bros. se mnou tuto myšlenku sdílí,“ říká autor nového komiksu Tom Taylor.

Batman mezi pražskými paneláky i na Karlově mostě. Nový komiks zavede slavného superhrdinu do Prahy

Číst článek

„Supermanův symbol vždy představoval naději, pravdu a spravedlnost. Dnes tento symbol reprezentuje něco víc. Dnes se v nejsilnějším komiksovém superhrdinovi může vidět ještě víc lidí,“ podotýká.

Od té doby, co Superman poprvé vyšel před 80 lety, zachránil svět už nesčetněkrát. Utkal se v souboji s pěstmi Muhammada Aliho, čelil i bílým rasistům, a dokonce zemřel a znovu ožil.

Až doposud všechna Supermanova dobrodružství doprovázela láska k novinářce Lois Laneové. To se ale v novém díle mění. Nový Superman Jon Kent, syn Clarka Kenta a Lois Laneové, se totiž zamiluje do novináře Jaye Nakamury a prožije s ním homosexuální vztah.

DC popisuje, jak se Jay o Supermana stará poté, co je superhrdina mentálně i fyzicky vyčerpaný ze zachraňování světa.

Od seskoku až po hrdinskou smrt. Nový komiks sleduje osudy výsadkářů z operace Anthropoid

Číst článek

Za grafickou a vizuální stránkou komiksu stojí umělec John Timms. „Jsem nesmírně poctěn, že mohu pracovat s Tomem na sérii Superman: Syn Kal-Elův, která zobrazuje Jona Kenta, který zápasí s komplexním moderním životem, zatímco zachraňuje svět před jeho největšími hrozbami a padouchy,“ popisuje.

Kent a Nakamura nejsou prvními LGBT+ charaktery v DC Comics. Dalšími příklady jsou například Tim Drake, jeden z mnoha Robinů bojujících po boku Batmana, který v letošním komiksu přijal pozvánku na rande od mužského obdivovatele.

Před Kentem a Drakem tu byla ještě Batwoman, známá jako Kate Kane, která byla v jednu chvíli potrestána za svůj milostný vztah k jiné ženě.

Šimon Vítek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme