Lollobrigida se dvakrát stala obětí sexuálního násilí. 'Je třeba sebrat odvahu a věc oznámit hned,' řekla

Italská herečka Gina Lollobrigida v televizní talkshow uvedla, že se stala dvakrát obětí sexuálního násilí. Devadesátiletá filmová hvězda byla ve své době považována za nejkrásnější ženu světa. K současným sexuálním aférám v Hollywoodu podle agentury AFP uvedla, že je třeba "sebrat odvahu" a věc oznámit hned, a ne až po letech.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gina Lollobrigida na filmovém festivalu TCM Classic v roce 2016

Gina Lollobrigida na filmovém festivalu TCM Classic v roce 2016 | Foto: repro YouTube, Elias Entertainment - Behind The Lens

„Připadne mi, že mluvit o tom teď se tak trochu rovná nutkání na sebe upoutat pozornost," komentovala herečka vlnu obvinění ze sexuálního obtěžování, kterou spustil hollywoodský skandál spojený s filmovým producentem Harveym Weinsteinem.

Je třeba sebrat odvahu a věc oznámit hned, ale ani já ji v sobě nenašla. Mlčela jsem, nic jsem neřekla", dodala Mona Lisa 20. století, jak Lollobrigidě přezdívali. Uvedla, že během života byla dvakrát vystavena dosti vážnému" sexuálnímu násilí. Identitu agresorů neodhalila, uvedla jen, že jeden z nich byl Ital a druhý cizinec.

Zrušená premiéra, seriál i celý film. Pád Kevina Spaceyho pokračuje

Číst článek

Poprvé jsem byla ještě nevinná, o lásce jsem nic nevěděla, ničemu jsem nerozuměla. Takže to bylo vážné. A jednalo se o dost známou osobnost. Mně bylo tehdy 19 let, chodila jsem ještě na gymnázium," řekla herečka. Druhý případ nechtěla Lollobrigida nijak přiblížit. Uvedla pouze, že se odehrál až po její svatbě s lékařem Milkem Skofičem, kterého si vzala v roce 1949.

Sexuální agrese, pokud dojde k něčemu vážnějšímu, v člověku zůstane a poznamená jeho povahu. Je to něco, čeho se nedá úplně zbavit. Ta zkušenost zůstává uvnitř. Hrozivá vzpomínka určuje veškeré další jednání (oběti)," dodala herečka.

Kariéra slavné herečky

Luigina Lollobrigida se narodila v malém italském městečku Subiaco, dětství strávila běháním po horách. Když se rodina přestěhovala do Říma, začala obcházet soutěže krásy, mimo jiné vyhrála Miss Řím a ve dvaceti byla třetí na Miss Itálie. A tak se z ní stala modelka a později herečka.

Její nejslavnější filmy, Krásky noci, Fanfán Tulipán, Chléb, láska a fantasie či Zvoník u Matky Boží, vznikly v padesátých letech. Původně studovala malířství a sochařství. K výtvarnému umění se na sklonku 60. let vrátila.

Vydala knihu svých fotoreportáží Italia Mia (1973), pro italský časopis Gente získala v roce 1974 exkluzivní rozhovor s kubánským vůdcem Fidelem Castrem, natočila i dokument o Indiře Gándíhové. Dokonce i kandidovala do Evropského parlamentu, ale neúspěšně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme