Karlovarský festival uvede erotický film a dokument o českém rapu. Na promítání přijde Vladimír 518 a Indy

Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který začne tento pátek 20. srpna, představí exkluzivně dvě filmové novinky. První z nich bude český seriálový dokument Rapstory režiséra Šimona Šafránka mapující v deseti epizodách historii českého rapu. Druhým bude francouzsko-nizozemské erotické drama Benedetta režiséra Paula Verhoevena. Ve středu to oznámili organizátoři.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

54. Mezinárodní festival Karlovy Vary

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začne 20. srpna (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nový projekt o české rapové scéně Rapstory se bude promítat ve čtvrtek 26. srpna v 19:00 v kongresovém sále. „Uvedeme pět z těchto epizod, dosud potvrdilo účast šest protagonistů tohoto seriálu, slavní rapeři - Vladimír 518, Yzomandias, Orion nebo Indy. Ti budou přítomni nejen na projekci ale i na diskusi,“ řekl umělecký ředitel festivalu Karel Och. Program bude poté pokračovat koncertem skupiny PSH v Poštovním Dvoře.

Festival v Karlových Varech přivítá držitele dvou Oscarů Michaela Caina. Dorazí i herec Johnny Depp

Číst článek

Historické drama Benedetta, které mělo letos premiéru na festivalu v Cannes, uvede festival v pátek 27. srpna. Provokativní režisér Verhoeven dříve natočil například snímky Základní instinkt nebo Showgirls. V hlavních rolích se představí Virginie Efirová nebo Lambert Wilson.

Na letošním festivalu se představí 127 celovečerních a dokumentárních filmů. Podle organizátorů je to přibližně o 25 filmů méně než obvykle. „Myslíme si, že redukci 25 filmů běžný divák nepozná a ocení fakt, že bude moci určitý titul zhlédnout až pětkrát,“ uvedl Och. Počet premiér podle něj zůstal zachovaný. Hlavní soutěž má jako tradičně 12 titulů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme