Hlasy znělé, rozverné a jednoduše nezaměnitelné. Kdo získá titul Neviditelný herec století?

Někteří z nominovaných herců v anketě Neviditelný herec století. Zleva: Ivan Trojan, Tatiana Medvecká, Josef Somr, Daniela Kolářová, Viktor Preiss, Hana Maciuchová, Rudolf Hrušínský, Vilma Cibulková a Oldřich Kaiser | Zdroj: Koláž iROZHLAS, Český rozhlas

Stoletou tradici literárně dramatické rozhlasové tvorby připomíná anketa Neviditelný herec století. Odborná porota do ní nominovala deset herců a deset hereček, z nichž máte možnost vybírat až do konce března. Slavnostní vyhlášení ankety se odehraje na Nové scéně Národního divadla 12. dubna od 20 hodin a uslyšíte ho v přímém přenosu na Radiožurnálu, Českém rozhlase Dvojka a Vltava.

Tento článek je více než rok starý.

ANKETA Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ocenění pro nejlepší rozhlasové interprety má více než 20letou historii. Mezi vítěze uplynulých ročníků patří například Viktor Preiss, Josef Somr, Luděk Munzar, Ivan Trojan, Tomáš Töpfer, Vilma Cibulková, Eliška Balzerová, Daniela Kolářová nebo Simona Stašová.

JAK HLASOVAT?

Hlasování v anketě Neviditelný herec století probíhá na stránkách mujRozhlas.od 6. března do 31. března 2023. Hlasovat můžete až pro tři herce a tři herečky. Kompletní pravidla si přečtěte zde.

 

Každý hlasující může v obou kategoriích (Neviditelný herec a Neviditelná herečka) udělit tři hlasy, tedy šest celkem. Hlasovat lze ale pouze jednou z jedné unikátní e-mailové adresy.

Jako dárek ke 100. narozeninám Českého rozhlasu získá každý hlasující nahrávku slavného románu Bylo nás pět v mistrovském podání Františka Filipovského. Soutěžit můžete také o pět DAB+ rádií. Po jednom přijímači obdrží každý v pořadí tisící hlasující z prvních 5000 hlasujících.

Přehled nominovaných najdete v grafice níže. Jejich zvukové medailonky nebo díla, ve kterých vynikl jejich výjimečný hlas, si můžete poslechnout na speciálních stránkách mujRozhlas.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme