Nahlédněte do Notre-Dame. Pařížská katedrála a další památky nabízejí virtuální prohlídku

Francie o víkendu otevírá jindy nepřístupné památky. V době pandemie část z nich nepůjde navštívit přímo, ale jen virtuálně. Prohlédnout si je tak mohou lidé třeba i z Česka. V sobotu se jim virtuálně otevře například pařížská katedrála Notre-Dame.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opravy katedrály Notre-Dame v Paříži (fotografie z července 2020)

Opravy katedrály Notre-Dame v Paříži (fotografie z července 2020) | Zdroj: Reuters

Památky, muzea i historické paláce, které jsou jindy nepřístupné, odemykají své dveře obvykle jen jednou ročně. A to právě v této době, u příležitosti Dnů evropského dědictví.

Med s příchutí olova. Toxický spad z požáru katedrály Notre-Dame se našel u pařížských včel

Číst článek

Sobotní poledne bude patřit například virtuální prohlídce pařížskou katedrálu Notre-Dame. Slavná památka, která vyhořela loni v dubnu, zve na svůj profil na Facebooku. Zájemce čeká 45minutová komentovaná prohlídka.

Je to vůbec poprvé, kdy lidé na celém světě mohou v jednu chvíli a živě nahlédnout do slavné památky. K vidění budou opravy po požáru a prozkoumat mohou i bezpečnostní práce.

Organizátoři během celého víkendu nechystali pro veřejnost i doprovodný program na prostranství před katedrálou.

37. ročník Dnů evropského dědictví se tentokrát nese ve jménu „výchovy a vzdělávání k historickému dědictví“.

Marie Sýkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme