Focení vážek i neznámé nápoje. Stanice Vltava představuje povídkový podcast o cestách Dana Bárty

Stanice Český rozhlas Vltava uvádí první povídkový podcast Nevinnosti světa. V něm hudebník Dan Bárta, známý například ze skupiny J.A.R. nebo jazzového projektu Illustratosphere, vypráví o svých netradičních zážitcích z cest po zemích, jako je Venezuela, Kostarika, Mosambik nebo Jižní Indie. Posluchači se v něm mohou dozvědět nejen o focení vážek, ale také o záchraně zraněného chlapce v Jižní Americe nebo sestavování fotbalového družstva.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český rozhlas Vltava uvádí nový podcast Nevinnosti světa o cestách Dana Bárty

Český rozhlas Vltava uvádí nový podcast Nevinnosti světa o cestách Dana Bárty | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas Vltava

Podcast Nevinnosti světa provází posluchače prostřednictvím Bártova vyprávění za hranice každodenní reality do zemí, jako je Venezuela, Kostarika, Mosambik, Jižní Indie nebo Čína. 

„Jde o setkávání s lidmi na částečně služebních cestách, kdy jsem jezdil za vážkami. Anebo jsou to úplně staré zážitky, když jsem cestoval s báglem jako backpacker,“ popisuje Dan Bárta obsah pořadu.

Zápisky z cest Bárta načetl v studiu Českého rozhlasu Vltava v režií Aleše Vrzáka a dramaturgii Kláry Fleyberkové | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas Vltava

V pěti dílech o třiceti minutách se tak posluchači mohou dozvědět nejen o zážitcích z focení vážek, ale také o záchraně rozšklebené rány chlapce v Jižní Americe nebo o tom, jak Bártovi po konzumaci neznámého indického nápoje údajně téměř explodovala páteř. Nechybí ani příběh o náhodném sestavení potenciálního chlapeckého fotbalového mužstva.

Poetické a patřičně sebeironické zápisky Bárta načetl v studiu Českého rozhlasu Vltava v režií Aleše Vrzáka a dramaturgii Kláry Fleyberkové. Podcast hudebně obohatil Dan Bárta s Filipem Jelínkem.

Všechny díly, hromadně publikované ve čtvrtek 18. února, jsou nyní dostupné na webu stanice Vltava, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Hudebník Dan Bárta, známý například ze skupiny J.A.R. nebo jazzového projektu Illustratosphere | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas Vltava

btk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme