Zemřela australská herečka a zpěvačka Newton-Johnová. Proslavila se jako Sandy z filmu Pomáda

Ve věku 73 let zemřela australská herečka Olivia Newton-Johnová, představitelka Sandy v muzikálovém filmu Pomáda. Informovala o tom agentura Reuters. Za svůj život vydala čtyřicítku alb, kterých se prodalo přes 100 milionů kopií. Narodila v britské Cambridge, ale od pěti let vyrůstala v Austrálii. V roce 2018 jí lékaři potřetí diagnostikovali rakovinu.

Aktualizováno Washington (Aktualizováno: 22:09 8. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olivia Newtonová-Johnová ve filmu Pomáda

Olivia Newtonová-Johnová ve filmu Pomáda | Zdroj: Profimedia

Australské herečce bylo 73 let. „Olivia Newton-Johnová zemřela pokojně na svém ranči v jižní Kalifornii dnes ráno, obklopena rodinou a přáteli,“ napsal hereččin manžel John Easterling v příspěvku na sociální Instagram.

Kostým z Pomády za 9 milionů korun. V aukci Newtonová-Johnová prodala více než 500 předmětů

Číst článek

John Travolta, po jehož boku si zahrála ve filmu Pomáda, na instagramu napsal„Má nejdražší Olivie, díky tobě se nám všem žije mnohem lépe. Tvůj vliv byl neuvěřitelný. Mám tě moc rád.“

Olivia Newton-Johnová začala svou hudební kariéru v 60. letech. Vydala první singl, který měl ovšem velmi slabý ohlas. Na začátku 70. let v australské televizi zazpívala píseň Boba Dylana If Not for You, se kterou se dostala do první desítky australské hitparády.

Když se objevila na plátně ve filmu Pomáda, její jméno znal celý svět. Když nabídku na film dostala, chvíli váhala, jestli tvůrcům řekne ano. V minulosti již totiž v jednom neúspěšném hudebním filmu hrála. Navíc jí v době natáčení bylo 28 let, takže pochybovala, že dokáže přesvědčivě zahrát o poznání mladší studentku. 

I její hudební kariéra byla úspěšná. Mezi její největší hity patřily mimo jiné právě písně z Pomády. Byla dvanáctkrát nominována na prestižní hudební cenu Grammy, čtyřikrát dokonce zvítězila. Diváci ji mohli vidět také v několika muzikálech na Broadwayi.

Roku 2018 ji byla už potřetí diagnostikována rakovina. „Olivia díky sdílení svého boje s rakovinou prsu zůstává již více než 30 let symbolem vítězství a naděje,“ napsal John Easterling o své manželce.

Olivia Newtonová-Johnová a John Travolta | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Jiří Štefl, Julie Šafová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme