OBRAZEM: Pražským Karlínem prošel masopustní průvod, na konci vystoupili The Tap Tap

Z pražských Kaizlových sadů v Karlíně v sobotu vyrazil po 13.30 masopustní průvod. Vedený koňským povozem a maškarami se vydal na Karlínské náměstí, na němž se koná hlavní část masopustní slavnosti a kam průvod dorazil asi ve 14.00. Připraveny byly stánky s občerstvením a pódium s kulturním programem. Masopust se v sobotu konal v Praze také na dalších místech, mimo jiné na Malé Straně nebo v Toulcově dvoře v Hostivaři.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maškary se v Karlíně začaly scházet po poledni. Pak se začal řadit průvod, v jehož čele byl vůz tažený černým a bílým koněm. Na voze se vezla i tradiční basa, kterou většinou maškary na konci slavností pohřbívají. Průvod s maškarami, lidmi v maskách a figurami na chůdách doprovázel celou cestu na bubny Tam Tam Batucada. Průvodu přihlížely desítky lidí, kteří čekali podél trasy, jež vedla Křižíkovou ulicí.

Součástí slavností bylo na Karlínském náměstí vystoupení kapely jako Pískomil se vrací nebo The Tap Tap.

Masopustní veselí se v Praze koná také na dalších místech, například na Malé Straně, kde pořadatelé naplánovali masopustní průvod od hradčanské hospody U Černého vola na Kampu. Na Malostranském náměstí před budovou Malostranské besedy se pak konala zabijačka a lidé mohli i vidět vepře tradičně zavěšeného na trojnožce.

Na bývalém parkovišti na náměstí vyhrávala kapela. Občerstvit se lidé mohli rovněž ve stáncích na náměstí na Kampě, zájemci svézt starým hasičským vozem.

Na Žižkově se koná masopustní odpoledne pro děti a slavnosti tu vyvrcholí v neděli hostinou v hospodě U Vystřelenýho voka. Průvod masek byl nachystán také ve staré Hostivaři, kde je hlavní veselí naplánováno v Toulcově dvoře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme