Pražská Galerie Art pořádá aukci. K mání je přes 500 obrazů

Exkluzivní aukci výtvarného umění pořádá pražská Galerie Art - začne v neděli o půl druhé odpoledne v hotelu Hilton Prague. Podle historika umění Jana Nepomuka Asmana čeká na sběratele přes 500 obrazů v celkové vyvolávací ceně 30 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Čapek

Josef Čapek | Foto: Galéria mesta Bratislavy

„Naše největší klenoty budou tentokrát dva obrazy. První je od Václava Špály a jmenuje se Duha a dvě ženy, toto dílo pochází ze sbírky Karla Čapka a má rekordní hodnotu. Tento obraz byl dokonce sedmkrát reprodukován a pětkrát vystavován,“ popisoval Jan Nepomuk Asman.

„Druhý obraz je od Josefa Čapka a jmenuje se Na jahodách. Je to stejně mimořádné dílo jako v prvním případě,“ dodal historik umění.

Vyvolávací cena tohoto Čapkova obrazu je milion osm set tisíc korun - Špálovy Dvě ženy se začnou dražit na ceně dva miliony dvě stě tisíc. Na aukci v hotelu Hilton Prague budou k mání i díla Jana Zrzavého, Františka Muziky a dalších klasiků české moderny.

Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme