Přehlídka českých designerů v Bruselu nabídla nápady na zajímavé vánoční dárky

Česko se v cizině většinou prezentuje pivem nebo výkony svých sportovců. Úspěch ale může mít i v řadě jiných oblastí, například v módě a designu. Přesně takovou přehlídku Češi uspořádali v Bruselu. K vidění bylo oblečení, kabelky, módní doplňky i hračky pro děti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruselská radnice (ilustrační foto)

Bruselská radnice (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Mezi nabízené výrobky patří také náramky značky Cabriolet, které prodává Hana Kotulánová.

„Je to všechno ruční práce, je to tom si s tím pohrát a dělat to do detailů. Mám takovou malou dílnu, takže tam na tom pracuju. Jsou takové univerzální a svou jemností dokážou podtrhnout hezký kus oblečení a nepřitahují na sebe pozornost, spíš doplňují,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž o českém designu v Bruselu připravil Ondřej Houska

Náramky možná vypadají nenápadně na rukách slečen, které je nosí, ale na přehlídce v Bruselu na sebe pozornost rozhodně přitahují.

Zvědavé zákaznice se hromadí nejen u nich, ale i u vedlejší expozice obchodu Pokojík.

„Jsme otevření již třetím rokem v Brně a zastupujeme pár českých tvůrců a designérů,“ říká zástupkyně Pokojíku Andrea Lojkásková. Její obchod prodává kromě diářů i porcelán, keramiku nebo dámské šaty.

Prezentaci českých návrhářů a designerů v domě poblíž bruselské evropské čtvrti organizují Eliška Buzková a Zbyněk Prokop, zástupci Jihomoravského, respektive Plzeňského kraje v Bruselu.

„Máme to načasované na předvánoční čas, takže lákáme lidi na to, aby si mohli nakoupit vánoční dárky nebo udělali radost i sobě,“ vysvětluje Eliška Buzková.

Na přehlídku v Bruselu během tří dnů přišlo víc než tisíc lidí. Návrháři a designeři si pochvalovali hlavně to, že se lidé na jejich výrobky nejen dívali, ale také je kupovali.

Ondřej Houska, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme