Režisér Menzel přijede do Tábora, začíná Videofest

V Táboře začíná filmový festival Videofest. Nabídne práce studentů a začínajících filmařů. Hlavním hostem čtyřdenní přehlídky bude režisér Jiří Menzel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Jiří Menzel (archivní foto)

Režisér Jiří Menzel (archivní foto) | Foto: Martin Špelda

Videofest se koná v Táboře už podevatenácté. I tentokrát je jeho součástí soutěž. Pro vítěze organizátoři připravili speciální cenu.

"Vymysleli jsme cenu Táborského páska. Hliněnou sošku, kterou nám pečou v Rolničce v Soběslavi. Ta soška vznikla kvůli tomu, že ji udělíme nejlepšímu filmu Videofestu. Diváci ho vyberou tak, že na svoji vstupenku vyplní název filmu, který se jim nejvíc líbil," vysvětlil ředitel festivalu Štěpán Pavlík.

Pořadatelé potvrzují, že kvalita zasílaných filmů a projektů se zvyšuje. Je to mimo jiné díky stále dostupnější filmařské technologii.

"Dříve si museli filmaři ve škole půjčit střižnu, udělat to na filmový pás a pak to lepit. Teď si to přes různé videotechnologie sestříhají doma na počítači a opatří hudbou. Je to kvalitnější práce. Dříve se stávalo, že lidé posílali kdeco. Záznam ze svatby, dokument z nedělní procházky," doplnil Pavlík.

Jedno z hlavních lákadel letošního ročníku - režisér Jiří Menzel - nemíří do Tábora náhodou. V tomto jihočeském městě totiž natáčel film Donšajni.

Jan Kopřiva, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme